Alarma de proximitate

Alarma de proximitate

Jun 13, 2011 Gabriela

Orice părinte a experimentat, măcar o dată în viaţă, spaima de a privi în jurul său şi de a nu-şi mai găsi copilul… copil care, de cele mai multe ori, era chiar acolo, cu numai câteva secunde înainte! Din fericire, “pierderea” copilului rămâne de cele mai multe  ori doar o întâmplare amuzantă, de care părinţii îşi vor aminti cu anii, însă în momentul în care se întâmplă e inevitabil să nu apară o mie de gânduri negre şi un stres major pentru părinţi.

Copiii se joacă, fug, se ascund de părinţi, fără a fi conştienţi de pericolele din spatele acţiunilor lor. Alergatul în stradă, între maşini, le poate pune chiar viaţa în pericol; joaca în spaţii aglomerate îi expune la lovituri involuntare din partea celor din jur, joaca şi alergatul în spaţii comerciale poate duce la rănire prin răsturnarea unor standuri de produse şi, implicit, la pagube materiale, iar ascunzându-se în locuri străine se pot rătăci cu totul de părinţi.

Există, binenţeles, şi copii timizi, care evită să se îndepărteze de părinţii lor… însă majoritatea copiilor sunt dornici să exploreze, să se joace liberi, plictisindu-se repede atunci când trebuie să stea liniştiţi alături de cei mari sau să-i însoţească la cumpărături.

De aceea, pentru a evita un stres inutil din partea dumneavoastră, dar şi pentru a nu îngrădi libera mişcare a copiilor, este utilă folosirea unei alarme de proximitate, atunci când ieşiţi cu copilul în spaţiideschise sau aglomerate.

Special concepută pentru supravegherea copiilor, alarma de proximitate este un sistem care permite parintilor sa fie avertizati atunci cand copilul lor se indeparteaza prea mult de ei. Alarma poate fi folosită în orice fel de spaţii, deschise sau închise: locuri de joacă, plajă, centre comerciale, parcare etc., acesta avertizând sonor în două situaţii: când copilul se îndepărtează mai mult de 4m, respectiv 8m de părinte.

Alarma este formată din două componente: receptor şi emiţător. Emiţătorul se prinde pe încheietura mâinii copilului cu ajutorul unei brăţări, acesta emiţând un semnal de fiecare dată când distanţa faţă de receptor creşte cu mai mult de 4 sau 8 metri. Receptorul rămâne la părinte, care este avertizat sonor atunci când copilul se îndepărtează de el, putând supraveghea în siguranţă activităţile copilului.

În spaţii foarte aglomerate, precum şi în prezenţa unor obiecte metalice, alarma se va declanşa chiar şi pe distanţe mai mici decât cele setate, pentru o mai mare siguranţă a copilului.

Pentru acelaşi receptor pot fi folosite pâna la 4 emiţătoare, acestea putând fi achiziţionate separat. De asemenea, semnalul sonor emis de fiecare tranmiţător va fi diferit de celelate; astfel veţi şti exact care dintre copii s-a îndepărtat de dumneavoastră. Alarma sonoră va rămâne activă atâta vreme cât distanţa dintre dumneavoastră şi copil este mai mare decât cea selectată. Imediat ce copilul se află din nou în aria de siguranţă, alarma va înceta.

Alarma funcţionează cu bateri AA, având prevăzut un led de control, care atenţionează atunci când bateriile se descarcă, schimbându-şi culoarea.  Alarma poate fi folosită în orice anotimp, la temperaturi variind de la -10°C la +50°C.

More articles