Cadouri pentru ocazii speciale

Cadouri pentru ocazii speciale

Mar 04, 2010 Alex

Aniversarile, zilele onomastice, sarbatorile religioase, recompensarea anumitor performante ale copilului sau pur si simplu bucuria de a-i oferi un cadou neasteptat, iata cateva ocazii care pot pune la incercare imaginatia parintilor sau a apropiatilor familiei atunci cand e vorba de alegerea unui cadou pentru cei mici.

Dincolo de aspectele legate de varsta copilului, de interesul acestuia pentru anumite tipuri de jucarii , precum si a celor ce vizeaza siguranta copilului in momentul utilizarii acestora, ramane importanta alegerea cadoului potrivit in functie de tipul evenimentului pentru care va pregatiti.

Pentru a stimula interesul copilului dumneavoastra intr-un anumit domeniu, recompensarea performantelor acestuia ar trebui sa se realizeze urmand aceeasi linie de interes. Atractia pentru un anumit tip de joc, pe care copilul il stapaneste foarte bine, poate fi alimentata prin sporirea progresiva a gradului sau de dificultate. De exemplu, daca copilul dumneavostra este pasionat de constructiile de tip Lego ,  ii puteti oferi un nou set din colectie, cu un numar mai mare de piese, adecvat varstei sale. In mod similar, daca ati constat o preferinta a copilului pentru puzzle , un numar sporit de piese sau o imagine noua, mai complicata, il va bucura si incita deopotriva. Recompensarea performantelor scolare poate fi facuta prin oferirea de laptop-uri pentru copii , articole scolare , jocuri educative utile pentru studiul individual. De asemenea, ii puteti oferi copilului rechizite noi sau il puteti antrena intr-o activitate extracurriculara, un curs extrascolar etc. Performantele sportive pot fi rasplatite prin oferirea unui echipament nou, iar un copil pasionat de arte plastice se va bucura intotdeauna de materiale de lucru suplimentare.

Desi, la prima vedere, pot parea neinteresante pentru un copil, zilele onomastice pot fi marcate de alegerea unui cadou special, in ton cu simbolística numelui celui sarbatorit: copilului i se poate oferi  un cadou cu semnificatie religioasa, de exemplu o iconita cu chipul sfantului protector al carui nume il poarta. Copilul va fi incantat sa afle povestea de viata a acestuia, felul in care este protejat prin alegerea numelui respectiv si alte detalii legate de semnificatia numelui sau. Iar daca varsta ii permite, va fi probabil interesat sa citeasca singur despre aceste lucruri, caz in care i se poate oferi o Biblie pentru copii.

Aniversarile sunt ocaziile perfecte pentru a va rasfata copilul in orice fel doriti: orice atentie va fi apreciata de copilul dumneavoastra, fie ca un lego , o masinuta , un robotel pentru baieti sau o papusa , un set coafor sau o bucatarie pentru fetite. Copilul se va bucura cu atat mai mult daca va primi o jucarie diferita de cele pe care le are deja, de aceea nu va temeti sa-i oferiti  noi provocari, jocuri sau jucarii fata de care n-a avut ocazia sa manifeste un interes special pana in acel moment, dar care ii vor capta atentia cu siguranta. In acest fel, aveti sansa de a descoperi noi aptitudini ale copilului dumneavoastra sau inclinatia acestuia catre noi tipuri de activitati.

Sarbatorile religioase, asemenea zilelor de nastere, ofera o mare libertate in alegerea cadourilor pentru cei mici. Fie ca-si asteapta cadourile sub brad sau in cosuletul cu iarba si oua rosii, copilul dumneavostra va fi incantat deopotriva atat de satisfacerea unei dorinte dinainte exprimate, cat si de “elementul surpriza”  – primirea unui cadou inedit, la care nu se astepta, a unei jucarii diferite de cele pe care le are deja. Indemnati-l sa scrie sau sa deseneze o scrisoare speciala, cu ceea ce-si doreste…  Mizati pe diversitate, Mos Craciun si Iepurasul au fost dintotdeauna generosi cu copii!

More articles