Cine este și ce aduce Moș Nicolae?

Cine este și ce aduce Moș Nicolae?

Nov 25, 2019 Alina Diana

Cine este Moș Nicolae?

Moș Nicolae este un personaj legendar și mitic care le aduce cadouri copiilor în ajunul sărbătorii de Sfântul Nicolae, și anume în seara de 5 decembrie. Personajul este asemănător lui Moș Crăciun și este întâlnit în mai multe țări din Europa, precum Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia, Olanda sau Franța. Spre deosebire de Moș Crăciun care sosește cu o sanie trasă de reni, Moș Nicolae vine călare pe un cal alb. Cadourile primite de copiii cuminți sunt lăsate în ghetuțe, iar copiii neascultători pot primi nuielușe în loc de cadouri. Se spune că odată cu Moș Nicolae sosește și iarna, iar dacă în această zi nu ninge, înseamnă că Sfântul Nicolae a întinerit. Moș Nicolae nu se arată niciodată, se spune că se plimbă pe la geamuri și observă copiii cuminți.

Istoria arată că Sfântul Nicolae a trăit în vremea împăraţilor Diocleţian şi Maximilian. Sfântul Nicolae (Nicolas) a fost un episcop grec care s-a născut în provincia Lichia din Turcia, în jurul anului 270 și a murit pe 6 decembrie 343. Datorită bunăţăţii şi credinţei sale a fost prins şi trimis în temniţă împreună cu alţi creştini ai vremii. După ce credinciosul Constantin a ajuns împărat al romanilor, acesta a dat poruncă să fie eliberaţi din temniţă toţi creştinii. Relicvele Sfântului Nicolae se află pe teritoriul mai multor țări, în mai multe biserici, printre care și în România, la Mănăstirea Aninoasa, în județul Argeș. Majoritatea oaselor sale se află însă într-o biserică din Bari, Italia.

Se spune că Sfântul Nicolae a înfăptuit mai multe miracole de-a lungul vieții sale, printre care readucerea la viaţă a trei copii omorâţi, a unui corăbier căzut de pe catarg, vindecarea unor boli incurabile, oprirea prin rugăciune şi post a furtunii de pe mare şi multe altele. Nicolae obişnuia să-i ajute pe oamenii săraci fără ştirea lor, iar dacă era descoperit de cineva, îl ruga să nu spună cuiva, ci mai degrabă să mulţumească lui Dumnezeu.

Cum ne pregătim de Moș Nicolae?
În seara de 5 decembrie toți copiii își curăță ghetuțele, în așteptarea Moșului. Unii dintre ei scriu o scrisoare cu dorințele lor. După ce ghetuțele sunt așezate frumos, ei urmăresc sosirea lui Moș Nicolae, bucurându-se de cadouri și dulciuri. Însă acesta nu se lasă niciodată văzut de copii.

Ce oferim de Moș Nicolae copiilor?
Darurile de Moș Nicolae pot fi simple și nu foarte scumpe. Pe lângă portocale, acadele în formă de baston sau monede de ciocolată, copilașii se pot bucura de o jucărie educativă, un pluș preferat, o mașinuță sau o păpusă.

Iată și câteva idei de jocuri și jucării la modă acum, ce considerăm a fi potrivite ca și cadouri de Moș Nicolae:

1. Papușa Cicciobello Bua – băiețelul bolnăvior care trebuie îngrijit. Setul conține multe accesorii medicale. Ia-i temperatura, ascultă-l cu stetoscopul și fă-i o injecție. Cu tratamentele adecvate, băiețelul se va face bine. 2. Cățelușul Samby Frățior – este un cățeluș simpatic din rasa Saint Bernard, care latră, dă din codiță, roade osul, merge și se comportă ca un prieten adevărat.

3. Jucărie Interactivă Cry Babies, Bebe Plângăcios Gigi – copiii vor iubi acest bebeluș interactiv care plânge cu lacrimi reale și se oprește din plâns dacă îi dai suzeta.

4. Cățelușul Interactiv Lucy – este un cățeluș adorabil, foarte moale, căruia îi place nespus să fie alintat și iubit. Lucy răspunde la 20 de comenzi vocale diferite, cântă și dansează, se plimbă, latră și dă sărutări.

5. Jucărie Interactivă Iepurașul Betsy – un iepuraș adorabil, care se comportă la fel ca unul adevărat, sare, îsi mișcă urechile, scoate sunete, iar dacă strigă cineva, se sperie, fuge și începe să plângă.

6. Jucărie de Pluș Interactivă Minnie Mouse Emotions – comunică emoțiile și prin intermediul ochilor. Aceasta vorbește, cântă și emite o gamă largă de sunete. Strângeți obrăjorii lui Minnie pentru a o face fericită, legănați-o pentru a o face să doarmă sau săriți cu ea în brațe pentru a o ameți.

7. Joc de Societate Googly Eyes – este un joc foarte distractiv pentru toată familia. Jucătorul care e la rând ia creionul și hartia și încearcă să deseneze în așa fel încât echipa sa să își dea seama și să spună cuvântul care reprezintă provocarea, înainte de expirarea timpului.

8. Joc de Societate Gooey Louie – este un joc în limba română mai nonconformist. Gooye Louie este pe cale să strănute. Aruncă zarul prin gura lui, iar prin nas extrage cât mai multe substanțe dezgustătoare.

9. Joc Interactiv Dinți de Lup – Bietul lup nu poate face față durerii de dinți. El a mâncat tot felul de lucruri, iar obiectele îi sunt blocate în gură. Cu ajutorul clemei, extrageți obiectul de culoarea indicată, dar aveți grijă să nu vă muște.

10. Joc Activity Junior – acest joc de societate foarte popular și distractiv presupune o combinație de mimă, descriere verbală sau desen.

Pentru alte idei, vă recomandăm să consultați catalogul nostru de sărbători . Cu siguranță veți găsi ceva potrivit, astfel încât Moș Nicolae să aducă zâmbetul pe chipul copilașilor.

More articles