Cum alegem un balansoar sau un leagan

Cum alegem un balansoar sau un leagan

Jan 12, 2016 Florina

Atunci când alegem un balansoar sau un leagăn pentru bebelușul nostru, ne gândim automat la bunăstarea lui, la un mod plăcut de a petrece timpul, de a fi în siguranță atunci când avem treabă prin casă. Există însă atât de multe variante pe piață încât devine din ce în ce mai dificil să facem alegerea potrivită. Am sintetizat câteva lucruri la care trebuie să fim atenți atunci când căutăm un balansoar sau un leagăn .

Balansoarul are scopul de a face viața părinților mult mai ușoară. Poate fi folosit încă din primele zile de viață și chiar și după creșterea bebelușului, pe post de fotoliu sau scăunel, poate fi folosit atât în casă cât și afară și este un loc sigur și confortabil. Sunt câteva lucruri la care trebuie însă să fim atenți. Un balansoar pentru bebeluși trebuie să fie cât mai confortabil cu putință, să conțină o pernă suficient de groasă să nu fie deranjant la spate și trebuie să aibă incluse elemente de siguranță, astfel încât să împiedice alunecarea bebelușului.

Balansoarul poate fi folosit în diferite moduri în funcție de greutatea și vârsta copilului:
Etapa 1

  • Utilizați balansoarul în poziție înclinată, statică în primele luni de viață ale bebelușului
  • Vibrațiile ușoare vor liniști bebelușul, în special în perioada colicilor

Etapa 2

  • Dupa ce bebelușul are în jur de 9kg, va începe să interacționeze cu jucăriile, așadar atașați bara de jucării
  • Tot acum, puteți utiliza balansoarul, prin deblocarea picioarelor din spate, balansându-se ușor față-spate

Etapa 3

  • Când copilul are în jur de 12 luni, puteți îndepărta centurile balansoarului pentru a îl utiliza ca și sezlong
  • În această etapă, balansoarul poate fi utilizat pentru hrănire, ca spațiu de joacă sau ca un scaun de odihnă

Balansoarul se adaptează fiecărei etape de creștere a bebelușului, fiind alături de el pâna devine..copil, oferindu-i distracție și confort.

La alegerea unui leagăn trebuie să fim atenți la detalii care țin de siguranță și confort. Marea majoritate a leagănelor sunt pliabile, ocupă puțin spațiu, iar bara de jucării poate fi flexibilă și detașabilă. Leagănul însă trebuie să ofere înainte de toate siguranță, astfel că e important să conțină centură de prindere în 5 puncte, pentru a înlătura posibilitatea căderii. Leagănul trebuie să fie confortabil și relaxant pentru bebeluși astfel că se recomandă pernițe suplimentare pentru susținerea capului, și de preferat să poată fi înlăturate ușor pentru spălare și curățare.

Foarte multe variante de pe piață cuprind ambele variante, atât leagăn cât și balansoar sau șezlong, sunt eficiente și ușor de folosit și întreținut. Au sisteme de siguranță cu prindere în 5 puncte și oferă o gamă largă de accesorii. Diverse tipuri de muzică, pe mai multe ritmuri și buton de volum, jucării ușor de atașat pe bara de jucării, mai multe viteze de legănare sau vibrații și pot conține adaptor cu conectare la priză.

More articles