Cum alegem un umidificator?

Cum alegem un umidificator?

Oct 28, 2010 Alex

Exista mai multe tipuri de umidificatoare : cu aer cald, cu aer rece, ultrasonic,cu arome etc.

Un umidificator trebuie ales  in functie de dimensiunea camerei. Pe fiecare umidificator trebuie sa fie mentionata suprafata maxima pentru care poate fi folosit. Daca luam un umidificator cu abur cald , si il folosim intr-o incapere prea mica, riscam sa crestem prea tare temperature in camera. De asemenea daca folosim un umidificator intr-o camera prea mare, riscam sa diminuam din beneficiile sale si sa nu simtim efectele benefice ale acestuia .

U midificatoarele sunt recomandate atat vara cat si iarna, cand din cauza caldurii, umiditatea din aer este foarte scazuta. Umidificatorul se foloseste pentru reglarea umiditatii in incaperi, si este un accesoriu esential pentru camera bebelusului.

In general umidificatoarele cu aer cald sunt mai ieftine, insa in unele cazuri nu sunt recomandate, deoacere pot fi periculoase pentru copilasi, in cazul in care acestia isi trec mainile deasupra jetului de apa fierbinte. Beneficiile acestor umidificatoare ar fi ca, prin fierberea apei, se distrug eventualele impuritati. Sunt ideale pentru a fi folosite in timpul iernii, deoacece datorita aburului cald, nu exista riscul aparitiei racelilor la copii.

Beneficiul umidificatoarelor cu aer rece este ca pot fi folosite atat vara cat si iarna, fara a modifica temperature din camera. De specificat, ca utilizarea indelungata in timpul iernii poate provoca raceli copiilor. Utilizat conform instructiunilor, pozitionat corespunzator si reglat in functie de dimensiunea camerei, el va acorda necesarul de confort. Ajuta copii sa respire mai bine si sa se simta mai confortabil atunci cand au nasul infundat, ii protejeaza de alergii si de uscarea pielii. Acestor umidificatoare trebuie sa le acordam o atentie sporita, deaorece acestea sunt un loc ideal pentru acumularea bacteriilor, de aceea trebuie curatate mult mai des decat cele cu aer cald.

Este recomandat ca sa folosim apa distilata in orice umidificator, deoarece umidificatorele pot dispersa mineralele din apa in aer, iar acestea pot irita plamanii bebelusului.

Este foarte important ca acestea sa fie silentioase, deoarece folosite noaptea pot disturba somnul bebelusului. De asemenea alegeti un umidificator care se deconecteaza automat atunci cand nivelul de apa este prea scazut, astfel  impiedicati producerea unor accidente nedorite. La un umidificator bun , reglarea emisiei de abur este esentiala. Umidificatoarele cu arome sunt indicat a fi folosite departe de bebelusi, deoarece diversele arome pot provoca iritatii ale sistemului respirator.

Unele umidificatoare sunt dotate cu higrometru . Higrometrul ajuta la masurarea umiditatii din aer. Sunt foarte folositoare deoarece putem stii intotdeauna care este umiditatea din aer, putand astfel sa apreciem daca este nevoie sau nu sa pornim umidificatorul.

Folosind umidificatoare cu ionizator , putem observa o scadere a prafului din camera. Aparatele electrice, computerele, fumul de tigara, aparatele de aer conditionat si ventilatia insuficienta determina o crestere a ionilor pozitivi, deci un nivel dezechilibrat. Pentru a reface acest echilibru este necesara incarcarea aerului cu ioni negativi. Pentru un confort sporit in camera copilului aparatul emite ioni negativi.

In concluzie, orice fel de umidificator este esential pentru sanatatea copilasilor nosti!

More articles