Dragobetele saruta fetele

Dragobetele saruta fetele

Feb 23, 2016 Florina

Dragobetele sărută fetele
Aceasta este una din cele mai cunoscute zicale legate de sărbătoarea iubirii celebrată în România pe 24 Februarie.

Se spune că odată cu Dragobetele începe și primăvara, pomii încep să înflorească, păsările nemigratoare își construiesc cuiburi, se adună în stoluri și își găsesc perechea. Și oamenii participă la bucuria naturii dată de venirea primăverii prin păstrarea tradițiilor din străbuni.

  • Se spune că în această zi bătrânii îngrijesc mai mult animalele din curte, și deși este considerată zi de sărbătoare, unele munci din jurul casei sunt permise. Spre exemplu dacă se face curățenie în casă, aceasta va aduce spor și prospețime în familia care locuiește acolo, însă nu sunt permise lucrările câmpului și nici țesutul sau cusutul.
  • Se spune că tinerii necăsătoriți nu ar trebui sa fie singuri în această zi. De Dragobete, fetele care se întâlesc cu persoane de sex opus vor avea parte de iubire tot anul și vor fi drăgăstoase. Iar dacă se vor săruta cu un bărbat, ei vor fi iubiți timp de un an de zile.

Astăzi sărbătorim și noi Dragobetele, iubirea și tradiția românească. Chiar dacă poate nu respectăm datinile ca la carte, e o nouă zi în care putem fi mai aproape de cei dragi nouă, mai iubitori și mai darnici.

Ce alte datini și obiceiuri de Dragobete cunoasteți?

More articles