Jucăriile din lemn sunt atent create pentru a încuraja copiii să exploreze, să experimenteze, să își folosească imaginația, și poate cel mai important aspect, să îi încurajeze să se joace. Din acest motiv sunt larg utilizate de copii de toate vârstele. În mare parte, jucăriile din lemn sunt jucării educative, care au scopul de a îi încuraja pe cei mici să descopere lucruri noi, să fie creativi. Iar pe lângă acestea rămâne un lucru important de precizat, sunt produse din materiale naturale și nu conțin substanțe toxice.

De ce să alegi jucăriile din lemn pentru copilul tău?

Mingiuta de activitatiÎn ziua de astăzi marea majoritate a jucăriilor sunt fabricate din plastic. Acestea sunt colorate, cu accesorii, baterii, cu sunete sau fără. Jucăriile din lemn vin în diferite forme, dimensiuni și culori, se consideră a fi sigure și rezistă o perioadă îndelungată de timp. Marea lor majoritate sunt considerate a fi jucării educative care pot fi adaptate unei perioade mai lungi în dezvoltarea copiilor.

De la mingiuțe de activități pentru copiii sub un an, jucărie care antrenează abilitățile motorii și ajută la dezvoltarea coordonării, la jucării dedicate direct procesului educativ: ceas din lemn potrivit pentru a învăța atât numerele, cât și cum funcționează ceasul sau jocul adunărilor și scăderilor, care conține operații simple de adunare și scădere a numerelor cuprinse între 1 și 9. Aceste jocuri fac parte dintr-o categorie care nu doar că stimulează abilitățile de calcul matematic și dezvoltă puterea de concentrare, dar sunt realizate din lemn și respectă standardele europene de calitate.

Ceas educativ din lemnFiecare jucărie are însă avantajele ei și este potrivită pentru o anumită vârstă. Am încercat să găsim de această dată câteva avantaje pentru care jucăriile din lemn sunt potrivite pentru copii de toate vârstele. Așa am ajuns la cele 7 motive pentru a alege jucării din lemn:

 1. Sunt realizate doar din materiale naturale, iar vopselele folosite nu sunt toxice
 2. Sunt rezistente și pot fi folosite pentru mai multe generații
 3. Datorită prelucrării atente, sunt plăcute la atingere și stimulează simțul tactil
 4. Marginile pieselor sunt rotunjite și se evită utilizarea pieselor mici care ar putea fi înghițite
 5. Sunt jucării educative care încurajează creativitatea, dezvoltarea motorie fină și coordonarea mână-ochi
 6. Jucăriile sunt ușor de întreținut, putând fi curățate cu o cârpă umedă, odată cu curățarea mobilei
 7. Fac parte din gama de jucării practice Montessori

MozaicDin categoria jucăriilor din lemn fac parte jucăriile de tras, împins sau plimbat în orice fel, jucării care ajută la rezolvarea de probleme și dezvoltarea abilităților, cum ar fi puzzle-urile sau care încurajează recunoașterea formelor și a culorilor, orientarea în spațiu.

Suntem siguri că mai există avantaje sau utilizări ale acestor jucării, iar dacă le folosești acasă, te încurajăm să ne spui și părerea ta legată de jucăriile din lemn.

 • Joc de Pescuit Magnetic – Prietenii din Gradina, Pret: 42,00 lei
  on January 26, 2021 at 9:07 pm

  Un joc simpatic si amuzant care ii va ajuta pe cei mici sa isi dezvolte indemanarea si capacitatea de concentrare, in timp ce vor incerca sa pescuiasca cat mai multi gandacei si sa ii aseze la locul lor.

 • Puzzle de Lemn cu Sunete Animale de la Zoo, Pret: 43,73 lei
  on January 26, 2021 at 9:07 pm

  Dezvolta abilitatile de potrivire, ascultare si asociere. Functioneaza cu 2 baterii AAA, neincluse.

 • Chitara Lemn 60 cm Roz, Pret: 85,67 lei
  on January 26, 2021 at 9:07 pm

  Chitara acustica din lemn de fag lacuit, roz cu crini albi si detalii decorative. Contine coarde de rezerva. Cureaua de umar este inclusa. Ajuta la coordonarea mana-ochi. Varsta recomandata: 3-5 ani Dimensiuni chitara: 60 cm

 • Xilofon Lemn 12 Note, Pret: 42,42 lei
  on January 26, 2021 at 9:07 pm

  Acest xilofon colorat din lemn este un instrument muzical ideal pentru a incuraja creativitatea muzicala, pentru a dezvolta coordonarea mana-ochi si aptitudinile de recunoastere a culorilor. Va rugam sa indepartati ambalajul produsului inainte de a da jucaria copilului.

 • Chitara Lemn 62 cm Natur, Pret: 83,07 lei
  on January 26, 2021 at 9:07 pm

  Chitara din lemn pentru copii. Contine curea. Varsta recomandata: 7-10 ani. Dimensiuni chitara: 62 cm. Dimensiune colet: 64 x 25 x 8 cm.

 • Casa de Marcat de Jucarie , Pret: 96,39 lei
  on January 26, 2021 at 9:07 pm

  Aceasta jucarie dezvolta abilitatile sociale. Un joc distractiv, dar si educativ in acelasi timp, casa de marcat ajuta la dezvoltarea spiritului social si al imaginatiei atat la fetite cat si la baieti. Setul cuprinde 22 piese. Acest joc distractiv este c

 • Litere Magnetice din Lemn 60 bucati Lelin, Pret: 48,42 lei
  on January 26, 2021 at 9:07 pm

  Ideal pentru mainile micute ale copiilor! Ajuta la dezvoltarea abilitatilor de alfabetizare, si incurajeaza recunoasterea rapida a literelor si cuvintelor.

 • Bucatarie Bon Appetit Alb Argintiu, Pret: 409,05 lei
  on January 26, 2021 at 9:07 pm

  Aceasta bucatarie este perfecta pentru o joaca impreuna cu toti prietenii si contine tot ce ii este necesar unui bucatar.Inaltimea blatului de lucru: 46 cm.

Written by Florina