Marsupiul ergonomic Isara The One, un singur marsupiu pentru toate vârstele

Marsupiul ergonomic Isara The One, un singur marsupiu pentru toate vârstele

Mar 11, 2019 Alina Diana

Trendul zilelor noastre este de a ne apropia cât mai mult posibil de copiii noștri, în primul rând prin purtarea acestora de la vârste fragede în sisteme ergonomice. S-a demonstrat științific că un sistem ergonomic reprezintă modalitatea cea mai naturală și sănătoasă de purtare. De când au apărut pe piață și până în prezent, marsupiile ergonomice beneficiază de îmbunătățiri permanente în ce privește calitatea și funcționalitatea acestora.

Monica Olariu, consultant certificat babywearing, ne spune ce caracteristici trebuie să îndeplinească un marsupiu pentru a fi considerat ergonomic. Americanii au prescurtat aceste caracteristici prin inițiale, formând cuvântul T.I.C.K.S. În primul rând trebuie să țină copilul strâns (Tight), ca și cum l-ai ține în brațe, să îl poți vedea ce face tot timpul (In view at all times), să stea la un nivel la care sa îl poți pupa pe frunte (Close enough to kiss), să nu țină bărbia împinsă în piept ca să nu afecteze respirația (Keep chin off the chest), și să asigure susținerea spatelui (Supported back). În marsupiile ergonomice forma coloanei copilului trebuie să fie în forma literei C, pentru a-i păstra curbura naturală, iar piciorușele în forma literei M (ca o broscuță). De aceea, niciodată nu se poate purta copilul cu fața spre exterior, întotdeauna se poartă cu fața la părinte.

Deși există în prezent mulți furnizori de marsupii ergonomice, vă prezentăm în cele ce urmează un brand românesc, ISARA , care a ajuns de renume internațional, datorită inovațiilor aduse pe această piață și perfecționării continue a produselor oferite. Rezultatul este un produs inovativ, ajustabil, multidimensional, de calitate premium, cu grijă deosebită la detalii, recomandat ca fiind un produs unic pe piață.

Conceput de un consultant certificat în babywearing, împreună cu o echipă de medici specializați, ultimul model de la Isara, marsupiul The One, se potrivește mai multor categorii de vârstă, de la copii foarte mici (nou-născuți) și până la copii foarte mari (5-6 ani, max 20 kg). Isara a confecționat primele marsupii ajustabile pe piața din România, acestea având anumite atuuri față de cele neajustabile. Isara The One reprezintă cea mai revoluționară inovație din industria babywearing-ului, prin introducerea celor 3 caracteristici ultra-inovatoare: seat transformers, panel transformers și strap transformers, împreună cu o multitudine de caracteristici pentru siguranță, confort și eleganță, în timpul purtării. Panel transformers permit părintelui să lărgească panoul marsupiului până la nivelul optim al gâtului copilului. Dacă doriți să alăptați, extindeți panel transformer și bucurați-vă de fiecare minut cu copilașul vostru. Strap transformers pot scurta sau extinde bretelele de umăr, pentru a se potrivi în mod corespunzător diferitelor fizionomii umane, cum ar fi oamenii foarte scunzi sau foarte înalți, sau chiar celor plus size. Seat transformers este o caracteristică unică care îmbunătățește baza punții, pentru a se potrivi chiar și unui preșcolar înalt. Noul comfybelt cu spumă de memorie premium, oferă cea mai confortabilă experiență pentru călătoriile cu bebelușii. Marsupiul este prevăzut cu o glugă detașabilă și un elastic de siguranță la centură. Gluga este utilă atunci când copilul adoarme, pentru susținerea capului, sau pentru a-l proteja de soare și vânt. Centura se închide în față, pentru a vedea dacă este bine prinsă și se introduce pe sub acel elastic de siguranță. De asemenea are niște extensii care, atunci când copilul crește, măresc partea de șezut. Înălțimea se reglează din cele două catarame din partea de sus. Marsupiul trebuie să susțină întreaga coloană vertebrală a copilului și să ajungă până la baza gâtului acestuia. Bretelele se pot pune paralel sau în X, distribuind foarte bine greutatea și oferind un plus de confort. Produsele sunt testate în Germania și sunt foarte sigure. Toate componentele folosite pentru fabricarea marsupiului sunt premium, de la chingă, scaiul cu care se închide sau materialul organic din care este confecționat (la acest marsupiu este bumbacul organic folosit la wrap țesut).

Primul lucru pe care îl facem când achiziționăm un marsupiu este să îl ajustăm la mărimea purtătorului, înainte de a așeza copilul în el. La vârste mai mici, copilul se poartă în față, iar la vârste mai mari e mai confortabil să îl purtăm în spate.
Copiii au nevoie de multă căldură și se simt cel mai bine în brațele părintelui. Purtându-i cât mai mult timp, le asigurăm confortul de care au nevoie. Odată încercat un marsupiu ergonomic, cu greu ne vom putea despărți de el în călătoriile noastre.

More articles