6 lucruri esentiale pentru o vara caniculara

6 lucruri esentiale pentru o vara caniculara

Jun 28, 2017 Florina

Indiferent unde iti petreci cea mai mare parte a timpului, in casa sau afara la aer, in parc, in curte, vara e un sezon perfect pentru relaxare, dar la fel de posibil periculor pentru bebelusi.
Bebelusul prea imbracat poate sa faca iritatii pe piele de la caldura, pielea sensibila expusa prea mult la soare poate sa ii se arda, poate face febra, deshidratare si multe alte astfel de situatii pot aparea, asa cum specifica si pediatrul.

Asigura-te ca piticul tau este in siguranta pe tot parcursul verii. Am pregatit cateva sfaturi de la expertii in domeniu.

1. Alege hainele potrivite

“Imbraca copilui exact asa cum te imbraci si tu” – e poate cea mai inteleapta vorba existenta in acest context. Daca tu porti pantaloni scurti si tricou, si pentru un bebelus este suficient. Afara insa poate ar fi bine sa alegi o pereche de pantalonasi lungi, de culori deschise, subtiri si lejeri si un tricou cu maneca lunga, in plus, o palariuta sau o sepcuta care sa il/o protejeze de razele soarelui e mereu binevenita.
Evita razele puternice ale soarelui si cauta umbra naturala.

2. Cauta locuri bine ventilate

Bebelusii inca sunt intr-un proces de dezvoltare a corpului si au nevoie de aer curat, de a petrece timp in spatii bine ventilate.
Tocmai de accea nu lasa niciodata copilul singur intr-o camera supra-incalzita sau o masina parcata la soare sau nu. Chiar daca geamul e deschis, evita astfel de situatii.

3. Foloseste un sistem de purtare de vara

Cel mai subtire, cel mai bun absorbant, cel mai potrivit pentru un bebelus, dar si pentru tine. Daca tie iti este cald, toata caldura corpului tau se va transmite catre bebe. Nu uita sa ai grija si de tine si evita orele de amiaza cand temperatura depaseste limitele acceptate de corpul tau, dar si zonele asfaltatele.
Iar daca vezi ca incepe sa arate obosit si palid, indeparteaza imediat sistemul de purtare, si opriti-va la o inghetata 😀

4. Hidratare!

Toata lumea la hidratare . Sau asa ar trebui. Daca nu vedem cum curg apele pe el, nu inseamna ca nu transpira. Datorita caldurii pot aparea diferite semne de deshidratare – pielea calda la atingere, respiratie ingreunata, puls crescut, agitare.
Cum bebelusii sub 6 luni nu ar trebui sa consume apa, iar cei peste 6 luni doar in cantitati mici, adauga mai multe mese de lapte pe zi, fie el natural sau formula. Bebelusii ar trebui sa consume cu 50% mai mult lichid in timpul verii fata de celelalte perioade din an.
Daca alegeti o iesire de cateva ore pentru relaxare, ai grija sa ai la tine lapte praf, daca nu mai alaptezi, pentru a putea prepara bebelusului mancare, iar daca deja mananca mancare solida, fructele si prajiturelele sunt o gustarica delicioasa care nu se va strica.

5. Timpul petrecut pe afara

Cel mai nepotrivit moment atat pentru tine cat si pentru cei mici, de a fi pe afara, este intre 10 dimineata si 3 dupamasa. Soarele fiind cel mai puternic, incearca sa eviti aceste ore, si planuieste-ti ziua astfel incat sa iesiti mai mult afara dimineata devreme sau dupamasa la apusul soarelui.

6. Crema de protectie solara

E un must have al sezonului. Ai grija de pielea ta si a copilului tau. Protejeaza-l atat la mare si la munte, cat si atunci cand iesiti in parculetul de joaca. Aplica un strat de protectie chiar si bebelusilor sub 6 luni daca sunteti pe plaja si evita pe cat de mult posibil soarele puternic.

Daca iti propui sa ai o vara de neuitat, plina de aventuri, distractie si momente frumoase in familie, respecta aceste cateva reguli si ai grija de sanatea ta si a copilului tau. Ramane doar sa iti uram distractie frumoasa!

More articles