Scapă de păduchi rapid și definitiv

Probabilitatea că ai scăpat de păduchi atunci când erai copil de școală e tare mică. Inevitabil, cel puțin odată ne-am lovit de această problemă, fie că ne amintim din copilăria noastră, fie că știm povești de la colegii de școală sau de la părinți. E ușor să îi ei și deloc ușor să scapi de ei. Părinții noștri foloseau tot felul de soluții cu gaz, petrol, oțet sau maioneză. Poate funcționează și variantele acestea, dar noi am descoperit și soluție care se anunță mai rapidă și mai eficientă: Scapă de păduchi definitiv.

slide8Pasul 1

În prima zi de școală, și apoi în prima lună de școală verifică căpșorul celui mic de păduchi. Statistic vorbind e perioada în care apar păduchii din cauza reintrării în colectivitate. E suficient să aibă un coleg de clasă și să se joace împreună. Și poate cel mai important este să fie anunțat la școală, învățătoarea sau educatoarea, pentru a transmite mai departe părinților. Astfel de situații sunt des întâlnite și în marea majoritate a cazurilor daca un elev are păduchi, vor mai fi și alții cu aceași problemă.

E important să fim atenți la toate semnele transmise de copilul nostru, mai ales la cel de mâncărime.

Păduchii sunt cel mai des întâlniți la copiii până aproape de 11 ani.

Pasul 2

Dacă ai descoperit un păduche, nu te îngrijora. Există tratemente anti-păduchi care funcționează. Verifică toți membrii familiei, inclusiv pe tine pentru a vedea cine a fost infestat.

Nu e o rușine să ai păduchi și cu singuranță nu mai e o problemă de lungă durată. Suntem obișnuiți să spunem că doar cei neîngrijiți au păduchi, însă e un mit. Se crede că păduchilor le place chiar mai mult în părul curat, fiind mult mai ușor pentru ei să se hrănească.

Probabil va fi necesară o discuție cu copilul despre mica lui ”problemă”, despre cum poate scăpa de păduchi definitiv, explică-i ce înseamnă și cum se transmit. Copilul informat e un copil mai fericit.

Pasul 3

Cumpără un produs împotriva păduchilor. Una din cele mai noi și eficiente variante de pe piață este Nitolic – cu o animație drăguță care spune ”Afară din părul meu”.

Ce mi-a plăcut cel mai mult la acest produs este că setul Nitolic conține pe lângă produsele de îndepărtare a păduchilor, o broșurică pentru copii care explică că această problemă nu e așa de înfricoșătoare și o listă de urmărire spun ei, care e defapt o listuță unde ar trebui trecuți oamenii cu care a fost în contact în ultima perioadă, la școală, acasă sau la orice activitate extrașcolară.

Pasul 4

Aplică soluția așa cum scrie în instrucțiuni. Nici mai mult nici mai puțin, pentru a scăpa de păduchi și de ouă.

Pasul 5

Curăță părul cu un piaptăne foarte des începând de la rădăcină. Nu îți face griji, setul Nitolic conține și un astfel de piaptăm.

Cum sa scapi de paduchi in 5 pasi simpliUn păduche de cap depune între 7 și 10 ouă pe zi, la baza firului de păr, aproape de scalp. Aceste ouă, cunoscute sub denumirea de lindini, sunt niște puncte mici, ovale, de circa 0,8mm, de culoare galbenă sau maro, cu capac pe care păduchii tineri il ridică când eclozează. Ciclul de viață al păduchelui este de aproape 40 de zile, deși acesta nu poate supraviețui mai mult de 24-48 de ore departe de capul uman. În timp ce lindinile pot trăi departe de gazdă până la 14 zile.

Pentru a scăpa definitiv de păduchi este necesară eliminarea ouălor. Acest lucru oprește dezvoltarea paraziților și previne reinfestarea.

 • Periuta de Dinti Chicco 6 luni+, Pret: 20,83 lei
  on February 25, 2023 at 3:38 pm

  Cap mic si rotund, pentru a se potrivi perfect guritei mici a copilului. Peri moi si conici, pentru o curatare delicata si eficienta, fara a rani gingiile. Gatul periutei este usor indoit pentru a ajunge cu usurinta si in zonele mai greu accesibile.

 • Forfecuta Bebe Tommee Tippee, Pret: 21,99 lei
  on February 25, 2023 at 3:38 pm

  Forfecuta bebe Tommee Tippee, cu varf rotunjit pentru protectia copilului. Este special conceputa ca marime si forma pentru unghiile copilului.

 • Set de ingrijire Akuku Hooligans Gri, Pret: 66,00 lei
  on February 25, 2023 at 3:38 pm

  Set de ingrijire pentru copilul dumneavoastra, grupat intr-o gentuta practica si confortabila.Forfecuta (cu lame subtiri si capete rotunjite), unghiera si pila va vor ajuta sa taiati si sa indreptati unghiile cu usurinta si protejeaza copilul impotriva zgarieturilor.

 • Periuta de Dinti din Cauciuc Natural GRUNSPECHT pentru Bebelusi, Pret: 29,99 lei
  on February 25, 2023 at 3:38 pm

  Periuta de dinti pentru bebelusi si copii, pentru folosire pe deget (doar de catre parinti), din cauciuc natural, cu doua fete diferite.Partea cu peri este destinata curatarii delicate a dintilor, iar cealalta fata, texturata, se poate folosi pentru masarea gingiilor si curatarea limbii.

 • Set de Igiena Jane pentru Ingrijirea Copiilor Mint, Pret: 125,00 lei
  on February 25, 2023 at 3:38 pm

  Acest set include: perie pentru par pieptan periuta pentru dinti forfecuta unghiera 4 benzi subtiri pentru pilirea unghiilor.

Written by Florina