Sfaturi în alegerea jucăriilor potrivite

Sfaturi în alegerea jucăriilor potrivite

Jun 25, 2009 Gabriela

Când cumparați o jucărie pentru copilul dumneavoastra, cea mai mare dorinta a dumneavoastra este aceea ca acestuia sa-i placa ceea ce ati ales. De obicei, aceasta alegere este usor de facut: la urma urmei, dumneavoastra va cunoasteti copilul mai bine decat oricine altcineva.

Cu toate acestea, trebuie sa tineti cont de unele aspecte in momentul in care alegeti o jucarie. Sfaturile urmatoare va vor fi utile in alegerea produsului potrivit: o jucarie care sa nu prezinte pericol , care sa fie placuta si amuzanta pentru toti cei din casa.

Desi aveti un copil precoce, acordati mare atentie varstei inscrise pe eticheta jucariei. Chiar daca este foarte inteligent, copilul dumneavoastra in varsta de doi ani s-ar putea sa nu reziste tentatiei de a baga jucaria in gura. Aveti in vedere si siguranta copilului, nu numai capacitatea sa mintala .

Un alt aspect important este acela de a cumpara jucaria potrivita varstei in cazul in care aveti copii de varste diferite. Copilul de doisprezece ani se poate descurca foarte bine cu jucariile mici – de exemplu, Lego sau alte jucarii din aceeasi gama, care sunt mai complicate – insa cel de trei ani mai mult ca sigur nu va stii cum sa le foloseasca. Luati in considerare acest aspect atunci cand cumparati jucarii pentru copilul mai mare si invatati-l cum sa le pastreze, astfel incat acestea sa nu ajunga in mainile fratelui mai mic.

Un alt aspect legat de varsta copilului dumneavoastra este etapa in care acesta a depasit varsta la care sa se joace cu jucarii. La un moment dat, multi copii incep sa considere ca jucariile sunt pentru bebelusi – cu toate acestea, copii isi doresc in continuare sa se joace. Echipamentele de sport, articolele legate de arta, cum ar fi acuarele si lutul, precum si cele legate de stiinta, toate acestea ii incurajeaza pe copiii mai mari sa se amuze si sa invete lucruri noi.

Consultati-va cu alti parinti asupra jucariilor pe care doriti sa le achizitionati. Puteti cauta pe internet site-uri avizate sau puteti vorbi cu parintii pe care ii cunoasteti: oricare dintre variante veti alege, veti afla informatii utile despre jucarii. Toate acestea va pot ajuta sa decideti daca jucaria respectiva este potrivita, daca va rezista in timp sau unde puteti gasi cele mai bune preturi.

Jucariile care fac zgomot – cum ar fi instrumentele muzicale sau alte electronice – trebuie sa fie prevazute cu un mecanism care controleaza volumul sau casti de urechi. Altfel, va veti pierde calmul inainte sa se sfarseasca ziua. Puteti stabili anumite ore si reguli de utilizare a instrumentelor pentru a va putea mentine starea de bine.

Daca doriti sa cumparati jocuri video, cititi evaluarea parintilor prezentata pe spatele cutiei. Acest sistem de evaluare va va ajuta sa hotarati daca titlul jocului respectiv este potrivit pentru copilul dumneavoastra. Pentru a afla mai multe informatii despre fiecare titlu al jocului puteti, de asemenea, intreba alti parinti sau citi reviste despre jocuri video sau site-uri in domeniu.

Cautati jucarii care sa fie distractive, dar, in acelasi timp, si educative. De exemplu, jucariile magnetice ii ajuta pe copii sa invete, pastrandu-le viu interesul. Este si cazul cartilor de colorat şi al jocurilor de tip Lego.

Jucariile care incurajeaza cititul sunt foarte potrivite, insa acestea nu pot inlocui timpul pe care il petreceti citindu-i copilului dumneavoastra. Acest aspect este valabil pentru orice jucarie. O parte din distractie il constituie timpul pe care dumneavoastra il petreceti impreuna cu copilul dumneavoastra.

Navigati pe Internet si cautati magazinele de jucarii pentru rapel si pentru alte informatii referitoare la siguranta acestora. Trebuie sa fiti la zi cu ultimele noutati inainte de a cumpara o jucarie care s-ar putea afla pe lista de rapel. Acest lucru este extrem de important, cu precadere acum cand, tot a doua zi, sunt anuntate jucarii care sunt retrase de pe piată.

In cazul in care cumparati produse care necesita a fi asamblate, este indicat sa rugati personalul magazinului sa asambleze jucaria in prezenta dumneavoastra. Atunci cand jucariile – in special cele prevazute cu roti, cum ar fi bicicletele sau scuterele – nu sunt asamblate corect, acestea pot cauza rani grave. Verificati de doua ori daca ati asamblat corect jucaria.

E de dorit ca jucariile prevazute cu roti sa fie insotite de casca si alte echipamente de protectie. Patinele, skateboard-urile, bicicletele si scuterele pot duce la leziuni la cap sau la accidentarea genunchilor daca nu va protejati copilul.

Bateriile care sunt incluse in jucarii sunt deseori de fabricatie ieftina si nu rezista mult timp. Cumparati baterii de calitate superioara inainte de a da jucaria copilului: in felul acesta, daca bateriile se termina intr-o jumatate de ora, nu veti fi nevoiti sa dati o fuga pana la magazin pentru a cumpara alte baterii.

More articles