Squishy – jucăria momentului

Squishy – jucăria momentului

Mar 28, 2018 Alina Diana

Oamenii sunt în general foarte sensibili la stimularea tactilă, de când cu obsesia modernă pentru jucării ca Slime, Orbeez sau Kinetic Sand. În România, dar și în întreaga lume, jucăriile antistres au cucerit mai ales tinerii, dar și celelalte categorii de vârstă. Moda a început cu kendama şi fidget spinner, iar acum o nouă jucărie originară din Japonia, cucereşte și copiii din România. Este vorba despre squishy, o jucărie antistres foarte drăgălaşă. Jucaria momentului este populară atât printre copii cât și printre adulți. Sunt foarte distractive, super drăguțe, atât de pufoase și cu revenire lentă la forma inițială. Squishy este jucăria momentului și are mari șanse să ajungă cea mai populară jucărie din SUA. Irina Columbeanu, fiica Monicăi Gabor și a lui Irinel Columbeanu, este o fană a acestor jucării, colecția ei fiind prezentată într-unul dintre episoadele de pe vlog-ul său.

Aceste jucării sunt de multe ori infuzate cu parfum care poate crește efectul de relaxare. Pot avea diverse forme: de la animale, fructe, legume, cutiuţe de lapte, gogoşi, prăjituri, etc. Pot avea miros de căpșună, piersică, pâine, vanilie etc.

Squishy este făcut dintr-o spumă poliuretanică cauciucată specială care se strânge uşor în mână ca, imediat, să îşi recapete forma originală. Poliuretanul, un material sintetic, inventat în 1937, care, prin modificarea chimică calitativă şi cantitativă a componenţilor ce-l alcătuiesc se pot obţine materii prime pentru nenumărate produse cum ar fi: vopsele, fibre, produse de ambalare, garnituri, prezervative, componente de automobile, în industria de construcţii, mobilier, în medicină etc.

Este periculoasă jucăria squishy?

Conform Agenţiei de protecţie a mediului din SUA, expunerea pe termen lung la poliuretan poate cauza diverse afecţiuni, inclusiv astm şi cancer. Cu toate acestea, cantitatea de material toxic eliberată de formele de spumă solidă care se găseşte în jucăriile squishy este foarte mică. Acestea nu trebuie băgate în gură sau înghiţite. Nu este recomandat să fie folosite de copii mici fără supraveghere, deoarece aceștia pot mușca din ele, datorită mirosului atractiv. Trebuie să fim și atenți de unde le achziționăm, să fie dintr-o sursă sigură, deoarece există și multe produse contrafăcute, de o calitate îndoielnică și din materiale toxice.

Jucăriile squishy nu sunt foarte rezistente în timp şi se pot strica cu uşurinţă. Pot să-şi piardă culoarea şi mirosul, datorită expunerii la lumina soarelui, în special, dacă sunt lăsate în apă sau expuse la temperaturi înalte.

Jucăriile squishy pot fi confecționate și acasă, folosind un burete de vase sau spumă de memorie (Memory Foam). Pot fi tăiate cu foarfeca în forma dorită, colorate cu markere sau vopsea de pictat pe sticlă.

De asemenea le găsiti on-line, pe site-ul www.bestkids.ro .

Sursa:

https://en.wikipedia.org/wiki/Squishies
www.descopera.ro/dnews/

More articles