Top 5 cărucioare pentru copii: tipuri și avantaje

Odată cu sosirea pe lume a unui nou membru în familie, grija noastră ca și părinți este vedem de ce ar putea avea nevoie noul născut. Sunt multe alegeri de făcut care pot copleși părinții, însă dacă suntem bine informați, ne va fi mult mai ușor. Pe lângă multe obiecte mici, bebelușul va avea nevoie și de câteva produse mai mari și mai costisitoare, cum ar fi pătuțul, scaunul auto sau căruciorul. De aceea este important să economisiți din timp bani pentru aceste câteva produse, pentru a nu face rabat la calitate. În ceea ce privește alegerea unui cărucior, vom încerca să vă facem sarcina mai ușoară, prezentându-vă câteva cărucioare de top, pe care le puteți avea în vedere. Iată topul nostru!

Top cărucioare pentru copii

  1. Cărucior Sport Chipolino April. Acest cărucior este potrivit pentru copii de la naștere până la greutatea de 22 kg. Spătarul este reglabil în multiple poziții cu ajutorul unei curele, inclusiv poziția de somn. Are ca și accesorii tăviță detașabilă, centuri de siguranță cu prindere în 5 puncte, cu pernițe moi la umeri, copertină reglabilă, cu vizor, suport pentru picioare reglabil, mâner confortabil, roți față cu suspensii, roți spate echipate cu frână, pernă, suport pahar și husă pentru picioare incluse, coș de cumpărături spațios, pliere simplă și compactă, cu o singură mână. Este fabricat în conformitate cu Standardul European EN 1888-1 si EN 1888-2. De asemenea și prețul acestui cărucior este unul foarte bun, având în vedere dotările pe care le are.
  1. Cărucior Gemeni Chipolino Passo Doble. Potrivit pentru gemeni de la naștere până la o greutate de 15 kg / șezut. Căruciorul pentru gemeni are o greutate de doar 9 kg și are următoarele caracteristici: cadru ușor, din aluminiu, pliere ușoară și compactă cu o singură mână, spătar reglabil în 5 poziții, individual, inclusiv poziția de somn, două bare de siguranță, detașabile, îmbrăcate în piele ecologică, centură de siguranță cu sistem de prindere în 5 puncte, cu bureți pentru umeri, copertine mari, reglabile, cu vizor, suport picioare reglabil, mâner confortabil, îmbrăcat în piele ecologică, două coșuri de cumpărături spațioase, sistem de eliberare rapidă a roților din față și din spate, roțile din spate echipate cu frână și suspensii, două huse de picioare incluse. Este fabricat în conformitate cu standardul European EN 1888-1.
  1. Cărucior Multifuncțional Cybex Gazelle S BLK BP Classic Beige. Acest cărucior, aparent clasic, a fost echipat cu un sistem inovator pentru montarea unui al doilea scaun. Dispune de următoarele caracteristici: poziție ergonomică aproape de plat, două coșuri de cumpărături, pliere compactă, copertină de soare UPF 50+, ghidon reglabil pe înălțime etc. Sistemul poate suporta până la 23 de combinații diferite de elemente (landouri Gazelle S, scoica pentru bebeluși sau coș pentru cumpărături detașabil, parte sport) crescând împreuna cu familia ta.
  1. Cărucior Pliabil Ultracompact Cybex Libelle Hibiscus Red. Pentru depozitare rapidă când sunteți în deplasare, caruciorul Libelle se pliază într-un pachet ultra-compact, compatibil cu orice spațiu de depozitare pentru bagajul de mână. Cântărind doar 5.9 kg, acest cărucior compact este simplu de folosit, ușor de ridicat și transportat, însoțindu-vă pe parcursul călătoriei, fără să incomodeze. Suportul de picioare ajustabil oferă o poziție ideală de repaus în cărucior. Dispune de poziție de somn, centură de siguranță cu prindere în 5 puncte, copertină rabatabilă, frână de picior, coș de cumpărături etc.
  1. Cărucior Sport Tip Umbrela Cangaroo Jerry. Căruciorul sport de dimensiuni mici este ușor, extrem de practic și ocupă puțin spațiu când este pliat. Este recomandat copiilor de la 6 la 36 de luni și cu greutatea maximă de 15 kg. Are centuri de siguranta cu prindere în 5 puncte și copertină reglabilă. Este un cărucior sport cu pliere de tip umbrelă. Este prevăzut cu roți din poliuretan. Copertina este reglabilă și prevăzută cu o fereastră cu plasă pentru a permite părintelui să vadă copilul. Spătarul este fix, iar bara de protecție este detașabilă. Roțile sunt prevăzute cu frână. Este prevăzut cu un coș de cumpărături spațios.

Tipuri de cărucioare pentru copii și avantajele fiecărui tip

Clasificarea cărucioarelor pentru copii se poate face după mai multe criterii. Am selectat câteva categorii relevante de cărucioare, pentru a ști de unde să începeți căutarea căruciorului perfect. În funcție de greutate, dimensiuni, accesorii și buget, puteți opta pentru una din următoarele categorii de cărucioare:

Cărucior pentru copii 3 în 1

Nou-născuții nu își pot susține capul singuri, de aceea, dacă doriți să folosiți un cărucior pentru plimbări încă de la naștere, este indicat ca acesta să dispună de landou. De asemnea, scoica auto pentru categoria 0-15 kg este foarte importantă, în cazul în care îl veți transporta pe bebe cu mașina. Cărucioarele 3 în 1 includ toate componentele de care aveți nevoie încă de la naștere și până la aproximativ 3 ani, și anume: landou, scoică și partea sport. Toate se așează pe același cadru, montându-se foarte ușor, de obicei printr-un singur click și cu o singură mână. De obicei cadrul este foarte robust și stabil, mânerul este reversibil și reglabil, spatarul de la partea sport poate avea diferite poziții de înclinare. Cărucioarele 3 în 1 vin de obicei cu multe accesorii la pachet, cum ar fi: gentuță, coș pentru cumpărături, apărătoare de ploaie și parasolare, plasă de țânțari, sac de iarnă etc. 

Cărucior pentru copii 2 în 1 

Cărucioarele 2 în 1 seamănă cu cele 3 în 1, dar conțin doar două piese, ori landou, ori scoică, precum și partea sport. Sunt utile dacă doriți de exemplu landoul pentru nou-născut, dar și să se transforme într-un cărucior sport, pentru vârste mai mari, iar ca și scaun auto, aveți o altă preferință de producător, sau poate ați primit deja o scoică auto și doriți doar căruciorul. Există și cărucioare 2 în 1 la care landoul se transformă în partea sport și au și scoică auto.

Cărucior sport pentru copii 

Dacă sunteți în căutarea unui cărucior sport modern, confortabil și practic pentru copilul dvs., atunci căruciorul sport este opțiunea perfectă. Acest cărucior are o construcție robustă, oferă o plimbare lină și este foarte ușor de manevrat.

Căruciorul sport este proiectat să ofere o experiență de plimbare confortabilă pentru copilul dvs. Are un șezut moale și un spătar reglabil, astfel încât copilul să se poată relaxa în siguranță. Spătarul se poate ajusta în mai multe poziții, oferind suport pentru cap și spate. Unele cărucioare sport au chiar și poziție de somn. Căruciorul are, de asemenea, un suport pentru picioare reglabil, astfel încât copilul să stea în poziție corectă.

Căruciorul sport are, de asemenea, roți din cauciuc, care oferă o plimbare liniștită și silențioasă. Roțile sunt proiectate să fie ușor de manevrat și oferă o aderență excelentă, astfel încât copilul să stea în siguranță. Acest cărucior are, de asemenea, o suspensie eficientă, astfel încât copilul să se simtă confortabil pe orice suprafață. Cărucioarele de jogging au de obicei 3 roți mari și suspensii foarte bune.

Căruciorul sport este, de asemenea, ușor de depozitat. Se pliază rapid și poate fi stocat cu ușurință în mașină sau într-un dulap. Acest cărucior este, de asemenea, ușor de curățat și se poate spăla cu ușurință cu apă și săpun.

Cărucior pentru gemeni sau tripleți

Un copil este o binecuvântare, dar mai mulți copii, gemeni sau tripleți, sunt o adevărată minune. Totuși poate fi dificil să gestionați lucrurile, de exemplu când un părinte iese singur la plimbare cu cei mici. De aceea există acum cărucioarele pentru gemeni sau tripleți, ușor de manevrat și compacte, care îți vor fi de un real ajutor la plimbările cu 2 sau 3 copii deodată. Acestea pot fi cărucioare sport, sau pot conține de asemenea și landouri sau scoică auto, precum modelele de cărucioare standard 3 în 1.

Cărucioare reversibile

Această categorie de cărucioare are mânerul reversibil, astfel încât copilul poate fi cu fața sau cu spatele la părinte. Cărucioarele reversibile au un cadru ușor și robust, și sunt dotate cu un scaun comod care poate fi poziționat în fața sau în spatele ghidonului. Acestea sunt, de asemenea, echipate cu suspensii reglabile pentru confortul copilului și cu un sistem de frânare pentru siguranță. Cărucioarele reversibile sunt, de asemenea, ușor de pliat și de transportat.

Cărucioare tip umbrelă 

Cărucioare tip umbrelă sunt cărucioare portabile şi uşor de folosit. Acestea sunt ideale pentru călătorii scurte, cum ar fi de la magazin sau la supermarket. Sunt compacte, uşoare şi au un design compact. Acestea oferă adesea suport pentru copii sau până la un anumit greutate. Cărucioarele tip umbrelă sunt adesea mai ieftine decât alte modele de cărucioare. De asemenea, au un design modern, care le face să fie mai atractive. Acestea sunt disponibile într-o varietate de culori, modele şi dimensiuni, astfel încât să se potrivească cu nevoile oricui.

Cum alegi căruciorul potrivit pentru copilul tău?

Sunt multe caracteristici importante de care trebuie să ținem seama atunci când alegem căruciorul bebelușului. Iată câteva criterii importante care pot influența alegerea unui cărucior:

1. Prețul: Haideți să pornim de la buget. Înainte de a achiziționa un cărucior, trebuie să vedem cât putem investi în acesta, iar acest aspect ar trebui să fie un factor decisiv în alegerea căruciorului. Asigurați-vă că prețul este unul rezonabil și că oferă un raport bun calitate-preț. Stabiliți-vă un buget și începeți căutarea în limitele voastre de preț.

2. Producătorul. Poate că aveți o marcă preferată de cărucioare. Vedeți dacă se încadrează în bugetul dvs. Producătorul ales este un criteriu important, deoarece v-ați format deja o părere, aveți poate recomandări de la prieteni sau cunoștințe, sau ați văzut la alte mămici ceva ce v-a impresionat. Dacă bugetul vă permite, optați pentru un producător de renume, pe care îl preferați.

3. Tipul căruciorului. Vedeți exact de ce anume aveți nevoie, în funcție de vârsta copilului și de obiectele deja achiziționate. Dacă doriți landou și scoică, este mai econom să alegeți un cărucior 3 în 1 sau 2 în 1. Dacă copilul are peste 3 ani, atunci veți avea nevoie doar de un cărucior sport. Dacă aveți gemeni sau tripleți există cărucioare speciale pentru aceștia.

4. Siguranța: Căruciorul achiziționat ar trebui să aibă suficiente măsuri de securitate și conformitate cu standardele de siguranță. Acestea ar trebui să includă centuri de siguranță de calitate, cadru robust și stabil, sisteme de frânare eficiente și dispozitive de amortizare a șocurilor. Siguranța bebelușilor este foarte importantă și nu putem trece peste acest criteriu.

5. Confortul: Căruciorul trebuie să fie suficient de spațios pentru a permite copilului să se bucure de călătorie. Asigurați-vă că are maner reversibil, spătar reglabil, șezut moale din materiale de calitate și cât mai multe accesorii care pot spori confortul copilului. 

6. Manevrabilitatea: Alegeți un model de cărucior care să se plieze ușor, astfel încât să poată fi stocat în mașină sau alte locuri înguste. De asemenea greutatea lui este importantă, deoarece o mămică trebuie să îl poată ridica și transporta singură în diferite zone greu accesibile, cum ar fi scări, drumuri neasfaltate etc.

7. Durabilitatea: Atunci când căruciorul este construit din materiale de calitate, va putea face față traficului și uzurii cotidiene, rezistând mai mult în timp.

8. Ușurința de întreținere: Verificați dacă materialele din care este confecționat căruciorul pot fi curățate și întreținute ușor, astfel încât să nu mai aveți probleme cu mizeria sau murdăria.

9. Accesoriile: Alegeți un cărucior care are accesorii opționale, cum ar fi umbrele, saci de iarnă, suporturi pentru băuturi sau alte elemente, pentru a vă face viața mai ușoară când ieșiți împreună cu copilul.

Accesorii utile pentru cărucior

Deși este ultimul criteriu de alegere a căruciorului, accesoriile sunt foarte importante și fac diferența. Ar fi bine ca la bugetul stabilit, căruciorul să aibă incluse cât mai multe accesorii, deoarece acestea sporesc mult confortul bebelușului și ne fac și nouă, părinților, viața mai ușoară. Accesoriile utile pentru căruciorul de bebeluși pot fi:

1. Copertină de ploaie: Acest accesoriu poate fi util pentru a proteja copilul de ploaie și vânt.

2. Coș pentru cumpărături: poate ajuta la transportul de obiecte utile, precum jucării, haine, alimente și alte lucruri pe care le-ar putea folosi bebelușul.

3. Adaptor pentru scaun auto: Adaptorul poate fi folosit pentru a conecta scaunul auto la suportul căruciorului.

4. Parasolar: Parasolul poate proteja copilul de soare și razele UV.

5. Geantă: Geanta poate fi folosită pentru a ține hainele sau alte lucruri bebelușului la îndemână și se asortează cu modelul căruciorului.

6. Suport de biberon: poate fi folosit pentru a transporta biberoanele, sticluța de apă sau cana de cafea a mămicii. 

7. Sac de iarnă: sporește confortul bebelușului pe timpul iernii, asigurându-i o temperatură optimă în timpul plimbărilor pe vreme rece.

8. Plasă de țânțari: protejează copilul de diferite insecte.

Având în vedere toate aceste recomandări, puteți opta pentru achiziția online a unui cărucior, din mai multe motive: aveți mai mult timp să studiați modele de cărucior, aveți acces la o gamă mult mai largă de produse decât în magazine, unde spațiul este limitat, puteți aplica filtre de preț, vârstă etc. pentru a vă face alegerea mai ușoară, nu vă mai deranjați cu drumurile la magazin și transportul căruciorului până acasă, beneficiați de o perioadă mai mare de garanție etc. Site-ul nostru vă oferă o gamă largă de produse pentru copii, de la cărucioare, scaune auto, pătuțuri, scaune de masă, cădițe etc. și până la jocuri și jucării pentru copii de toate vârstele. Spor la cumpărături!

Written by Alina Diana
Mulți afirmă ca în viața mea totul se invârte în jurul copiilor. Și nu greșesc prea mult. Lucrez la un site cu produse pentru copii si sunt mămica a două fetițe minunate, dornică de a învața în permanență lucruri noi despre copii. Așadar aș vrea să împărtășesc cu voi frumoasa experiență de a fi părinte, să învățăm împreună și să venim și în ajutorul viitorilor părinți.