Ce să urmărim când vrem să cumpărăm un cărucior

Ce să urmărim când vrem să cumpărăm un cărucior

Dec 14, 2015 Florina

Sursa foto: eekingalpha.com

În zilele noastre sunt atât de multe modele de cărucioare încât poate părea dificil să alegi unul. Pentru a alege însă căruciorul cel mai potrivit este important să știți care sunt nevoile dumneavoastră și să îl alegeți pe cel care îndeplinește toate condițiile. Sună foarte ușor, dar cu atâtea modele disponibile, care este cel mai bun? Tipuri de Carucioare

Deși sunt atât de multe modele, mulți producători, variante diverse de preț, cărucioarele trebuie să satisfacă nevoile noastre, ca părinți, dar și a bebelușului, sau bebelușilor. Cel mai important este să ne orientăm în funcție de stilul nostru de viață, de nevoile pe care le avem. Astfel că e important să ne gândim la dimensiuni, pliabilitate, să fie ușor de transportant, să ocupe puțin spațiu, să verificăm nivelul de siguranță și durabilitatea.

În ceea ce privește siguranța , trebuie să fim atenți la câteva aspecte. Cadrul trebuie să fie stabil și să aibă sisteme de prindere, iar pentru siguranța copilului, să conțină sistem de prindere în 5 puncte. Roțile trebuie să fie rezistente, mai ales dacă aveți în plan și un al doilea copil sau dacă locurile de plimbare sunt prin parcuri, pe pietriș sau drumuri cu denivelări, iar frânele trebuie să fie puternice.

  • Cărucioare tip Umbrelă

Acest tip de cărucioare se nume așa datorită manevrabilității ușoare și a faptului că atunci când se pliază are o formă similară cu a unei umbrele. Este potrivit însă copiilor ceva mai mari, peste 3-6 luni, în funcție de model. Sunt în general practice și flexibile, fiind ușor de transportat, dar nu au suspensii la roți.

  • Cărucioare Sport

Acest tip de cărucioare “off-road”, vin echipate cu roți de cauciuc pentru a face cursa micuțului mai confortabilă. Însă e bine de știut că în primele luni de viață bebelușul are nevoie să fie așezat cu spatele drept în cărucior, astfel trebuie verificat daca spătarul poate fi rabatat cât mai aproape de orizontală. Cele mai recomandate din această categorie, sunt cărucioarele sport cu landou. Acestea sunt dintre cele mai sigure și eficiente, landoul putând fi înlocuit de partea sport a căruciorului atunci când bebelușul e deja mai mare și e curios de ce se întâmplă în jurul lui.

Nu uitați însă și de accesoriile pentru cărurioare care pot face plimbarea mai plăcută. Puteți găsi huse de protecție împotriva țânțarilor, umbrele de protecție, suport pentru lichide și mici gustări, husă de iarnă, dar și geantă pentru accesoriile bebelușului.

More articles