Cum alegi un scaun auto?

Cum alegi un scaun auto?

Aug 10, 2016 Florina

Știm cât de complicat e să alegi un scaun auto potrivit. Știm că din atât de multe variante e dificil de ales varianta cea mai bună pentru copilul tău. De aceea, am adunat o parte dintre întrebările pe care clienții noștri ni le adresează și am venit cu câteva răspunsuri și recomandări.

Cum alegem un scaun auto?
Atunci când alegem un scaun auto, sunt câteva elemente pe care trebuie să le studiem atent. În primul rând scaunul auto se alege în funcție de vârsta copilului, greutatea și înălțimea lui . Aceste caracteristici le veți găsi în descrierea produsului pe care îl selectați. În funcție de greutatea celui mic, scaunele auto sunt împărțite pe grupe, mai exact:

  • grupa 0 este reprezentativă pentru copii cu greutatea între 0-18kg
  • grupa 1 pentru copii cu greutatea între 9-18kg
  • grupa 2 pentru copii cu greutate între 15-22kg
  • grupa 3 este reprezentativă pentru copii cu greutatea între 22-36kg

Pe site-ul BestKids , produsele sunt clasificate în funcție de aceste grupe. Astfel că, veți putea găsi ușor produsul dorit accesând categoria Accesorii Bebe , iar apoi Scaune Auto . În partea dreaptă a paginii vor apărea filtrele pentru alegerea categoriei de greutate, vârstă sau brand.

child-85321_1280

Al doilea pas este să ne întrebăm unde călătorim cel mai des și cât de lungă este călătoria noastră cu mașina. Pentru aventurieri și pentru cei care au drumuri lungi de parcurs cu bebe în spate, există varianta de scaun auto cu poziție de somn, fiind foarte necesară copiilor mai mici de 2 ani.

Ce înseamnă poziție de somn pentru scaunul auto?
Scaunul auto conține o bază de plastic sub șezut care oferă confort și siguranță pentru cei mici. Se găsește la categoriile 0-18kg, 0-25kg sau 9-25kg. Pentru scaunele auto din categoria 9-36kg poziția de somn este doar atât cât permite mașina deoarece dimensiunile scaunului sunt mai mari. Dacă cauți un astfel de scaun găsești mai multe modele de la diferite branduri, din care amintim Coletto, Cybex sau Caretero.

Recomandare!

  • Pentru a alege scaunul auto cel mai potrivit vom fi atenți la dimensiuni, la adâncimea șezutului, la spătar și dacă tetiera este reglabilă!
  • Dacă îți dorești un scaun auto cu poziție de somn confortabilă, alege din categoria 0-25kg sau 9-25kg, iar după această perioadă, atunci când bebele trece de 25kg, scaunul auto se poate înlocui cu un înălțător
  • Până la 25kg, este necesară folosirea centurilor de la scaunul auto, în etapa următoare se pot folosi centurile de la mașină. Am scris aici mai multe detalii despre reglementările actuale și siguranța în mașină
  • Până la 18 kg este recomandată înversarea scaunului, cu spatele la direcția de mers, iar sugestia este ca cel mic să fie ținut cât de mult posibil în acest mod, fiind cea mai sigură poziție în caz de accident

Pentru mai multe informații legate de scaunul auto pe care îl doriți, vizionați și videourile atașate, acolo unde există.

More articles