Idei de costume pentru Halloween confecționate acasă

Idei de costume pentru Halloween confecționate acasă

Oct 28, 2017 Alina Diana

De câțiva ani, au devenit tot mai populare și la noi diverse sărbători, cum ar fi Halloween sau Valentine’s Day.  Unii părinți nu sunt de acord cu aceste sărbători preluate, însă pentru copii ele reprezintă un prilej de distracție în plus. Copiilor le place să se costumeze și mai nou se organizează și la școli sau grădinițe o zi specială în care copiii pot să vină costumați. Unii părinți însă, nu doresc să cumpere sau să închirieze în fiecare an un costum special, alții pur și simplu și-au dat seama în ultimul moment că nu au pregatit costumul pentru copil.

Iată câteva idei simple de costume pe care le puteți confecționa acasă, într-un timp relativ scurt:

1. Pirat
Avem nevoie de un tricou sau o cămașă albă, niște pantaloni negri mai bufanți, deasupra o vestă neagră, legate toate cu o eșarfă roșie la brâu. Pe cap putem pune tot o eșarfă roșie sau neagră. Putem să confecționăm o acoperitoare pentru ochi dintr-un carton negru și un elastic .

2. Fantomă
Un costum de fantomă poate fi foarte ușor confecționat dintr-un cearșaf alb. Decupăm forma ochilor și o bucățică mică de material pentru nas și gură, franjurăm puțin la mâneci și în partea de jos și este gata.

3. Vrăjitoare
Luăm un tricou mai mare sau o rochiță neagră mai rea și le franjurăm la mâneci și în partea de jos. Pălăria o putem confecționa dintr-un carton negru sau carton simplu pe care îl pictăm cum dorim (de exemplu negru cu steluțe aurii). Va fi o activitate draguță și distractivă împreună cu cel mic.

4. Pisicuță
Pentru acest costum avem nevoie de un body negru și o pereche de colanți negri. Ne putem confecționa o codiță și niște urechiușe dintr-un material negru pe care îl umplem cu vată sau burete moale. Pe față putem desena un botic și niște mustăcioare sau să confecționăm o mască dintr-un carton negru subțire.

5. Prințesă
Pentru fetițe este foarte usor să se costumeze în prințesă, deoarece cu siguranță vor găsi în garderobă o rochiță mai deosebită. Din carton își pot confecționa o coroniță și o baghetă magică. Se pot folosi tot felul de accesorii, mărgele, strasuri, in funcție de creativitatea fiecăruia.

Acestea sunt doar câteva idei salvatoare, dar bineînțeles că lista poate continua. Făcând aceste activități distractive în familie, vom beneficia de momente de calitate împreună cu micuții și vom economisi și niște bani.

Pentru cei care doresc să cumpere un costum gata făcut, o pot face printr-un simplu click, aici .

More articles