6 motive să învățăm să înotăm

6 motive să învățăm să înotăm

Jul 14, 2016 Florina

Înotăm și ne distrăm indiferent de vârstă!

Dacă posibilitățile ne permit, dacă există un bazin în oraș sau aproape de unde locuim, nu mai e decât un pas până la a învăța să înotăm. Tot ce trebuie să facem e să ne rupem din timpul liber o oră/două pe săptămână să ne distrăm alături de copiii noștri învățând împreună sau să îi urmărim doar pe ei. Am pregătit pentru voi 6 motive pentru care trebuie să învățăm să înotăm, iar un al 7-lea vi-l spun chiar acum: înotul e un sport pentru o minte și un corp sănătos.

swimming-933217_1920 Noi, generația părinților de astăzi am învățat să înotăm încă de când eram mici.  Am învățat de la prieteni, colegi sau frați mai mari, poate în cel mai apropiat lac, la pișcină sau într-un ștrand. Îmi amintesc și acum cum mă plimbam mândră cu mânecuțele mele colorate prin ștrand și mă bucuram când părinții mă lăsau în bazinul mare. Îmi amintesc cum sora mea mă învăța să mă desobișnuiesc de mânecuțe în bazinul de copii. Sunt amintiri frumoase pentru mine și probabil fiecare din noi are asemenea amintiri așa că, am găsit 6 motive pentru care merită să învățăm să înotăm.

Ce am învățat în tot acest timp? E important pentru copii și pentru părinți ca aceștia să învețe să înoate. Să vedem și de ce.

  1. În primul rând înotul e un sport pe care poți să îl practici de la orice vârstă. E mai ușor întradevăr să înveți să înoți când ești mic, însă e ca mersul pe bicicletă: odată învățat, nu-l mai uiți niciodată. În plus, te menține sănătos și fericit toată viața
  2. Înotul îmbunătățește flexibilitatea corpului, swimming-445102_1920 echilibru și îi conferă rezistență
  3. Încurajează competiția și auto-depășirea. Atunci când copiii ajung să înoate tot mai bine, sunt încurajați să se auto-depășească, să facă ture complete de bazin, să le facă mai repede și mai bine. Nu e un sport de echipă și tocmai de aceea se dezvoltă și spiritul de competiție
  4. Ajută la creșterea stimei de sine prin fiecare reușită, prin fiecare pas înainte, poate chiar prin fiecare competiție la care reușești să ajungi
  5. Înotul poate să îți salveze viața. Și asta pentru că ajută la păstrarea unui corp sănătos, împiedică apariția obezității și îți menține sistemul imunitar activ
  6. Iar pentru tine mămico, atunci când va pleca cu prietenii la mare sau va ieși vara la piscină, nu vei mai avea de ce să îți faci griji. Copilul tău va fi în siguranță.

Pentru cei care nu găsesc locuri potrivite pentru a înscrie copii la cursuri de înot, cu o piscină în curte, o pereche de mânecuțe, un colac, situația este pe jumătate rezolvată. Mai multe accesorii utile se găsesc aici .

Noi recomandăm să profitați de moment, de vară și de căldură, iar medicii recomandă înotul pentru copii chiar înainte ca aceștia să învețe să meargă. Vârsta fragedă îi ajută atât la acomodarea cu apa, la înlăturarea fricii de apă și îi ajută la dezvoltarea musculaturii, a corpului. Pe lângă acestea, oferă și oportunități de a practica alte sporturi, ca de exemplu canoe, caiac, scufundări sau surf.

More articles