7 motive pentru a alege jucării din lemn

7 motive pentru a alege jucării din lemn

May 03, 2016 Florina

Jucăriile din lemn sunt atent create pentru a încuraja copiii să exploreze, să experimenteze, să își folosească imaginația, și poate cel mai important aspect, să îi încurajeze să se joace. Din acest motiv sunt larg utilizate de copii de toate vârstele. În mare parte, jucăriile din lemn sunt jucării educative , care au scopul de a îi încuraja pe cei mici să descopere lucruri noi, să fie creativi. Iar pe lângă acestea rămâne un lucru important de precizat, sunt produse din materiale naturale și nu conțin substanțe toxice.

De ce să alegi jucăriile din lemn pentru copilul tău?

Mingiuta de activitati În ziua de astăzi marea majoritate a jucăriilor sunt fabricate din plastic. Acestea sunt colorate, cu accesorii, baterii, cu sunete sau fără. Jucăriile din lemn vin în diferite forme, dimensiuni și culori, se consideră a fi sigure și rezistă o perioadă îndelungată de timp. Marea lor majoritate sunt considerate a fi jucării educative care pot fi adaptate unei perioade mai lungi în dezvoltarea copiilor.

De la mingiuțe de activități pentru copiii sub un an, jucărie care antrenează abilitățile motorii și ajută la dezvoltarea coordonării, la jucării dedicate direct procesului educativ: ceas din lemn potrivit pentru a învăța atât numerele, cât și cum funcționează ceasul sau jocul adunărilor și scăderilor , care conține operații simple de adunare și scădere a numerelor cuprinse între 1 și 9. Aceste jocuri fac parte dintr-o categorie care nu doar că stimulează abilitățile de calcul matematic și dezvoltă puterea de concentrare, dar sunt realizate din lemn și respectă standardele europene de calitate.

Ceas educativ din lemn Fiecare jucărie are însă avantajele ei și este potrivită pentru o anumită vârstă. Am încercat să găsim de această dată câteva avantaje pentru care jucăriile din lemn sunt potrivite pentru copii de toate vârstele. Așa am ajuns la cele 7 motive pentru a alege jucării din lemn:

  1. Sunt realizate doar din materiale naturale, iar vopselele folosite nu sunt toxice
  2. Sunt rezistente și pot fi folosite pentru mai multe generații
  3. Datorită prelucrării atente, sunt plăcute la atingere și stimulează simțul tactil
  4. Marginile pieselor sunt rotunjite și se evită utilizarea pieselor mici care ar putea fi înghițite
  5. Sunt jucării educative care încurajează creativitatea, dezvoltarea motorie fină și coordonarea mână-ochi
  6. Jucăriile sunt ușor de întreținut, putând fi curățate cu o cârpă umedă, odată cu curățarea mobilei
  7. Fac parte din gama de jucării practice Montessori

Mozaic Din categoria jucăriilor din lemn fac parte jucăriile de tras, împins sau plimbat în orice fel, jucării care ajută la rezolvarea de probleme și dezvoltarea abilităților, cum ar fi puzzle-urile sau care încurajează recunoașterea formelor și a culorilor, orientarea în spațiu.

Suntem siguri că mai există avantaje sau utilizări ale acestor jucării, iar dacă le folosești acasă, te încurajăm să ne spui și părerea ta legată de jucăriile din lemn.

More articles