Alege vacanta! 5 motive sa pleci in concediu

Alege vacanta! 5 motive sa pleci in concediu

May 19, 2017 Florina

“Atunci cand te gandesti si razgandesti si nu stii ce sa alegi intre a merge in vacanta cu familia sau nu, ar trebui sa mergi”.  Acesta este poate cel mai bun sfat de la un parinte pentru un parinte.

Sunt un numar limitat de ani pe care ii petrecem alaturi de familie inainte de a avea copii deja preocupati de viata lor personala. Amintirile si experientele impreuna, sunt lucruri pe care nu ai cum sa le regreti.

Ma gandesc la copilaria mea. Si imi amintesc cu drag de toate vacantele la mare, de prima vacanta la cabana iarna, de excursia in Maramures. Sunt lucruri pe care mi le amintesc cu drag. Si nu pentru ideea de vacanta, totusi e destul de complicat sa pleci o saptamana cu doi copii mici in masina, dar pentru efectul pozitiv asupra noastra, pentru locurile vizitate si momentele frumoase in familie. Momentul cand m-a invatat tata sa inot in mare si am renuntat la manecutele portocalii sau cand am facut primul om de zapada cu tata, iar mama ne zambea si ne incuraja din geamul cabanei.

Calatoria si ideea de a merge impreuna in vacanta, cu siguranta ajuta in mod pozitiv atat pe fiecare in parte, cat si familia ca unitate.

bestkids 1. Calatoria pune familia pe primul loc

In ziua de astazi e complicat sa petrecem timp de calitate in familie. Muncim pana dupamasa tarziu, copiii merg la gradinita sau la scoala, au teme si activitati extrascolare, iar daca mai incluzi si curatenia in casa, facutul de mancare… timpul pentru familie e un pic limitat. Dar in vacanta focusul este pe familie. Poate nu toate momentele vor fi placute, poate va fi obositor, dar vacanta cu familia te obliga sa petreci tot timpul cu ei.

2. Plecarea de acasa te scoate din zona de confort

Si pe tine, si pe cei dragi. Vacanta poate fi relaxanta si amuzanta in acelasi timp, dar te scoate din zona de confort. Si e un lucru bun. Cunosti oameni noi, mananci mancare specifica locului si descoperi constant lucruri noi. Experientele petrecute impreuna creaza legaturi si amintiri de neuitat.

3. Intalnirea cu lucruri neasteptate, creste flexibilitatea si puterea de adaptare

Calatoria in general inseamna si surprize. Se pot intampla tot felul de evenimente – de la pierdutul bagajelor, la uitatul unor lucruri esentiale acasa. Vremea se poate schimba in ultimul moment sau copilul face varicela. Orice se poate intampla, dar e in regula. Lucrurile se rezolva, si cand se intampla ceva neprevazut tendinta noastra ca oameni e sa le rezolvam. Acest lucru ne invata sa ne adaptam situatiilor, devenim mai flexibili si cu timpul mai relaxati. E o aptitudine utila pentru viata si un exemplu bun pentru copiii nostri.

4. Atunci cand vezi cum traiesc alti oameni, inveti sa empatizezi si sa ii intelegi

Unul din cele mai bune lucruri atunci cand calatoresti este ca experimentezi moduri de viata diferite. Experienta internationala iti largeste orizonturile culturale, dar si excursiile in tara te invata despre diversitate si toleranta.

5. Crearea unor amintiri pentru o viata

Calatoria inseamna multe lucruri. Dar poate cel mai frumos dintre ele e experienta in sine. Simturile noastre sunt puse toate in miscare si fiecare particica din corpul nostru trece prin transformari uimitoare si raman toate in memoria noastra – in memoria de lunga durata. Poate nu ne vom aminti denumirea locului sau cum se numea pensiunea unde ne-am cazat, dar cu siguranta ne vom aminti de privelistea superba de la geam, de sunetul pasarelelor in noapte cand stateam pe terasa sau de mirosul de iarba proaspat taiata de pe campul de langa parcarea unde am oprit sa ne dezmortim.

A calatori nu inseamna intotdeauna o vacanta lunga si costisitoare. Poate fi un weekend cu cortul undeva in apropiere sau vizitatea unor locuri noi din imprejurimi. Inseamna benificiile de a pleca undeva alaturi de familie.

Alege vacanta! Relaxeaza-te si planuieste o calatorie 🙂 BestKids e alaturi de tine si vine cu oferte perfecte pentru vacanta.

More articles