Bebelusul la bordul autovehiculului…

Bebelusul la bordul autovehiculului…

Feb 02, 2010 Gabriela

Un copil neprotejat de un dispozitiv de retinere la bordul autovehiculului este in mod sigur, o victima in cazul unui accident. Acest dispozitiv de retinere (fotoliu auto) trebuie sa indeplineasca toate criteriile de siguranta si sa respecte dimensiunile copilului.

SAFE SIDE: protectia laterala mareste gradul de siguranta a copilului.

Capul copilului este partea cea mai delicata a corpului si de aceea, necesita protectie sporita in cazul unui accident. Acum, exista un nou Sistem de Protectie!  Se numeste : Safe Side (“protectie laterala”).

Partea superioara a fotoliului auto dotat cu “protectie laterala” este mai ampla decat a altor fotolii auto. Intaritura din polistiren si/sau baza dubla din plastic sunt create special pentru a sustine si proteja capul copilului. Datorita acestui tip de protectie, copilul este pozitionat in interiorul fotoliului auto, iar in caz de impact lateral, i se asigura protectie maxima.

In prezent, nici o lege nu prevede dotarea fotoliilor auto cu “protectie laterala”, dar exista in curs de elaborare un proiect care introduce obligativitatea acestui tip de protectie. Totusi, Bébé Confort in dorinta de a-si perfectiona nivelul de siguranta, depaseste standardele impuse de lege si garanteaza “protectia laterala”.

Va vom prezenta cateva modele de fotolii auto pe care le puteti gasi la noi pe site:

Fotoliu auto Iséos Neo +– grupa 0/1 (de la 0 la 18 kg.) – Marca Bébé Confort

Fotoliu recomandat de la 0 luni la aproximativ 4 ani: dotat cu sistem centralizat de reglare prograsiva in inclinare si l Iseos Neo ateral, instalare in autovehicul in sens invers directiei de mers (0-9kg.) ; instalare in autovehicul in sensul directiei de mers (9-18 kg.); dispozitiv de tensionare a centurilor de siguranta ale autovehiculului, protectie laterala; super matlasat; centura de siguranta in 5 puncte, reglabila pe inaltime, prevazuta cu protectie pentru umar; husa detasabila, antialergic tratata si lavabila manual la 30ºC.

Fotoliu Axiss – grupa 1 ( de la 9 la 18 kg) – Marca Bébé Confort

Se recomanda de la 6 luni la aproximativ 4 ani: dotat cu sist axiss em unic de rotire Turnosafe®, 8 pozitii de inclinare, protectie laterala Safe Side®, centura de siguranta in 5 puncte, reglabila pe inaltime, prevazuta cu protectie  pentru umar; dispozitiv de tensionare automat al centurii autovehiculului, husa matlasata Cleancool® detasabila, antialergic tratata si lavabila manual la 30ºC. Instalati fotoliul auto in autovehicul cu centura acestuia conform indicatoarelor de culoare rosie, apoi prindeti copilul cu centura de siguranta a fotoliului.

Fotoliu auto Trianos Safe Side– grupa 1/2/3 (de la 9 la 36 kg.) – Marca Bébé Confort

Se recomanda de la 1 an pana la aproximativ 10 ani. Este dotat cu centuri de siguranta cu dubla reglare pentru o maxima protectie, intarituri laterale, reductor pentru cap si cotiere. Trei utilizari:

Trianos Safe Side Grupa 1 (9-18kg, de la 1 an pana la aproximativ 4 ani) – Instalati fotoliul auto in autovehicul cu centura acestuia conform indicatoarelor de culoare rosie, apoi prindeti copilul cu centura de siguranta a fotoliului.

Grupa 2 (15-25kg, de la 4 ani pana la aproximativ 10 ani) – Incepand de la varsta de 4 ani nu se mai utilizeaza centurile de siguranta ale fotoliului. Se foloseste doar centura autovehiculului.

Grupa 3 (22-36kg, de la 6 ani <) – Puteti indeparta spatarul, folosind fotoliul auto doar ca inaltator. Utilizati intotdeauna centura de siguranta a autovehiculului.

Un fotoliu auto complet!

More articles