De astazi iesim la miscare!

De astazi iesim la miscare!

May 10, 2016 Florina

Statul la birou și pe scaun, în general, provoacă dureri de spate, de cap. Dar acestea sunt lucruri cunoscute de toată lumea. Există însă o ”specie” aparte a oamenilor care lucreză la birou : aceia care fac și sport. Acum că au trecut sărbătorile, a venit și primăvara, am realizat și noi importanța sportului. Ne-am decis să ascultăm sfaturile colegilor harnici și mai sportivi și să începem să facem mișcare. Fie că mergem la sală, alergăm prin parc, ieșim cu copiii la joacă sau ne căutăm sportul preferat, de astăzi ieșim la mișcare!

Ne-am tot gândit și informat și am găsit 3 argumente pentru care e absolut necesar să facem sport, pe care vrem să le împărtășim și cu voi:

1. Sportul ajută la prevenirea bolilor

Practicarea unui sport te ajuta sa îți menții corpul sănătos și scade riscul problemelor medicale, a bolilor. Iar acest lucru e valabil și pentru copii. Dacă încă de mic e obișnuit cu sportul, cu mișcarea și ieșirile în natură, va prelua acest obicei și îl va menține pentru tot restul vieții. Știm deja că părinții sunt cel mai bun model pentru copii lor, de ce sa nu fim un model și în ceea ce privește sportul?

sunglasses-1284419_1920 2. Reduce stresul

Pe langă o alimentație sănătoasă, un program de exerciții fizice ajută la eliminarea stresului și ne ajută să ne simțim mai bine, să fim mai fericiți. Dacă noi ca părinți suntem fericiți, acest lucru se va transmite și copiilor noștri. Astfel vom putea petrece mai mult timp alături de ei, iar ei se vor simți mai împliniți.

3. Mai multă energie

Este demonstrat că sportul și activitatea fizică în general, reduc starea de oboseală și cresc nivelul de energie al organismului. Indiferent de sportul pe care îl practicăm, la finalul zilei vom simți o stare de bine și vom observa că va crește puterea de concentrare, că vom putea să ne organizăm mai eficient.

Poate că da, sună complicat sau poate că ne va ocupa ceva timp, dar nu trebuie să fie neapărat așa. A face sport nu înseamnă că trebuie să renunțăm la a petrece timpul cu cel mic. Putem ieși cu prichindelul în parc la alergat, iar el să ne acompanieze pe o tricicletă sau bicicletă , în funcție de vârstă, iar dacă tot se apropie vara putem oricând să ne bucurăm de o oră de înot sau măcar de o joacă serioasă în piscină. Pentru aceasta e nevoie doar de un colac cu personajul preferat și distracția va fi garantată.

Tu ce sport practici alături de copilul tău? Sau copilul tău practică vreun sport?

More articles