Shoebox 2015

Shoebox 2015

Dec 10, 2015 Florina

Ne place să dăruim celor în nevoie, mici cadouri în tot timpul anului însă, cu și mai mult drag de sărbători. De aceea, susținem proiectul Shoebox, organizat de voluntari pentru a aduce zâmbete pe fețele copiilor în perioada Crăciunului. Și așa cum spun și organizatorii proiectului, ”Shoebox nu este Moș Crăciun, reni și alte ființe magice, este despre oameni care ajută alți oameni, despre altruism și compasiune”. Ne-a impresionat această inițiativă, și ne-am decis să o susținem și noi.

Proiectul a început în 2007, prin încercarea de a explica copiilor de ce e frumos și bine să împartă jucăriile și hăinuțele altor copii, mai puțin norocoși. Astfel că în 2014 s-a trecut de 40.000 de pachete realizate de români din țară și străinătate, din peste 66 de orașe.

Cu toții avem acasă jucării care nu le-am folosit poate niciodată, hainuțe primite cadou care sunt încă cu etichetă și care nu ne-au fost bune de la început. Dacă sunteți în această situație, sau dacă doriți să dăruiți un cadou și nu știți cui, încercați varianta Shoebox. Sunt doar 4 mici pași de urmat.

Pasul 1 . Ai nevoie de o cutie goală de pantofi, ghetuțe, sandale, cizme, hârtie de împachetat cadoul și un pic de timp și răbdare pentru a găsi cadoul potrivit. Nu uita, trebuie sa aibă etichetă.

Pasul2 . Se umple cutia cu cadouri: dulciuri (neperisabile), articole școlare, jucării, produse de igienă personală, articole de îmbrăcăminte, sau orice altceva credeți că ar avea nevoie un copil.

Pasul 3 . Puneți în cutie, atât de multe lucruri, cât să încapă, iar cutia să se închidă frumos. Tot ce trebuie să mai faceți e să o îmbrăcați frumos cu ambalaj de cadouri, însă nu uitați să ambalați capacul separat de cutie.

Pasul 4 . Mergeți la cea mai apropiată locație Shoebox . Cutia va fi sigilată de față cu dumneavoastră și va primi o etichetă care conține vârsta și sexul viitorului posesor.

Colegul nostru Alex a oferit pachete în proiectul Shoebox

Puteți chiar completa fișele existente acolo cu numele și adresa de mail, pentru a primii informații legate de cine și unde a primit cutia dumneavoastră. Copiii, viitorii posesori, au vârste cuprinse între 2 și 18 ani , iar termenul limită de colectare a produselor e 15 decembrie . Mai sunt doar câteva zile până la finalul campaniei, iar dacă doriți mai multe detalii legate de locații și puncte de desfășurare, detalii despre proiect, dar și cum puteți deveni parteneri, le găsiți pe toate pe site-ul Shoebox .

Încă de mici putem învăța să dăruim, să împărțim cu cei din jurul nostru și să îi ajutăm pe cei în nevoie. Dacă ai posibilitatea, fi mai darnic de sărbători și oferă un cadou unui copil. Vei primi în schimb un zâmbet sincer și un sentiment de bunătate și generozitate. Împreună putem să îndeplinim o dorință de Crăciun.

More articles