Aparatele cu Aerosoli – achizitii necesare pentru sanatatea copilului tau.

Aparatele cu Aerosoli – achizitii necesare pentru sanatatea copilului tau.

Feb 19, 2013 Gabriela

Afectiunile respiratorii sunt tot mai frecvent intalnite printre copilasii nostri. Fie ca se nasc cu o anumita sensibilitate a cailor respiratorii fie ca le dobandesc in primele luni de viata, sunt diverse modalitati prin care micutii pot dezvolta stari gripale, raceli, dar si infectii respiratorii grave si astfel putand avea probleme pe un termen mai indelungat, poate chiar pe viata.

Exemple de afectiuni nedorite, intalnite din ce in ce mai des la varstele fragede sunt alergiile la diversi factori externi sau astmul. Cu toate acestea astfel de afectiuni nu mai sunt atat de periculoase si pot fi tratate, ameliorate, chiar prevenite din timp.

De aceea terapia cu aerosoli este o solutie destul de sigura si sanatoasa atat pentru insanatosirea celor mici, cat si pentru adulti, fara a se recurge la antibiotice. Aceasta forma de tratament implica introducerea medicamentelor in caile respiratorii inferioare prin intermediul aerosolilor, pentru a se obtine un efect topic sau sistemic.

Aerosolii sunt indicati in boli pulmonare (traheite, bronsite, bronsiolite, bronsiectazii, astm bronsic) si afectiuni ORL (sinuzite, rinofaringite, laringite, amigdalite).

Ce sunt aerosolii? Aerosolii reprezinta microparticule de natura lichida, solida sau gazoasa dispersate intr-un mediu gazos, adica in aerul care ne inconjoara. Aerosolii pot fi naturali – cei atmosferici si artificiali sau terapeutici. Aerosolii naturali sunt mai frecvent intalniti la mare sau la munte. Aerosoli artificiali sunt produsi de aparate aerosoli , care se bazeaza pe folosirea aerului comprimat, la o presiune mai mare de 2 – 3 atmosfere, care disperseaza fin, in microparticule, mediul lichid, respectiv substanta chimica (medicamentul) pe care am introdus-o in aparat si pe care dorim sa o inhalam. Din punct de vedere al accesibilitatii, obtinerea si folosirea aerosolilor artificiali este mult mai facila, singurul impediment ar fi achizitionarea unui aparat de aerosolizare .

Avantajele folosirii unei astfel de terapii consta pe deoparte in “mobilitatea” acestora (pacientul poate purta aparatul cu el oriunde atunci cand se deplaseaza si necesita tratament) si in faptul ca tehnica simpla de folosire are la baza principiul inhalatiei, astfel  medicamentele sunt pulverizate in doze destul de mici direct in zonele afectate ale organismului. De aceea spre deosebire de celelalte medicamente administrate in timpul unei raceli sau gripe acestea isi fac efectul direct, reusind astfel a se evita posibile reactii adverse medicamentoase (greturi, varsaturi, diaree) sau chiar manifestari de supradozaj.

Aparatele cu aerosoli sunt  produse de multe firme, care produc diverse aparate medicale. Cele mai frecvente sunt:

  • nebulizatoare – genereaza particule lichide;
  • inhalatoare cu pulbere uscata (DPI) – genereaza particule solide;
  • inhalatoare presurizate cu doze masurate (MDI) – genereaza particule lichide.

In cazul bebelusului este indicat sa folositi nebulizatoarele intrucat inhalarea medicamentelor se va face prin respiratie normala, uneori facandu-se chiar in timpul somnului.

Aparatul de aerosoli cu ultrasunete Laica MD6026 este un aparat foarte silentios si recomandat pentru copiii care se pot speria de zgomotul produs de aparate.

Aparatele de aerosoli contin toate accesoriile necesare tratamentului, masca faciala pediatrica si masca pentru adulti. Intrebati medicul dumneavoastra, pediatrul sau medicul specialist despre avantajele tratamentului cu aerosoli atat in simple raceli, cat si in probleme medicale mai complicate. Acesta va putea sa va invete cum se administreaza in mod corect aceste medicamente fara ca acestea sa ajunga mai mult in gura decat in plamani.

Paleta de substante medicamentoase utilizata este foarte larga cuprinzand mai multe clase de medicamente ce pot fi utilizate la recomandarea medicului si in functie de afectiune.

More articles