5 Idei de jucării pentru zile ploioase

5 Idei de jucării pentru zile ploioase

Mar 25, 2016 Florina

Vremea s-a cam dat peste cap în ultimul timp și căldura pare că nu mai apare pe meleagurile noastre, cel puțin încă o perioadă. Dar ploaia și vremea mai rece de afară nu ar trebui să ne descurajeze. Poate că încă nu e ideal să ieșim afară cu copiii, nu putem să ne jucăm în parc și e posibil ca măcar unul din membrii familiei să fie răcit, așa că venim în ajutorul vostru cu câteva idei de jucării pentru zile ploioase, cu idei de a petrece timpul alături de copii, jocuri care să le stimuleze creativitatea, dar și să îi captiveze măcar pentru câteva ore.

3813_1_ 1. Set doctor în gentuță – conține 6 elemente mai.. medicale. Nu lipsește din trusă stetoscopul și nici ciocănelul pentru reflexe. Dacă unul din membrii familiei e răcit, cu siguranță cu acest set, doctorul cel mic va putea să găsească tratamentul perfect. Va putea să ia temperatura, să dea o injecție și să pună chiar și un plasture pe rană. Poate că nu va deveni doctor când v-a fi mare, dar cu siguranță vă va trata de orice boală cu zâmbete și fericire.

2. Centru de Activități – Litere și Imagini e unul dintre cele mai 30252_1_ complexe centre de activitate care antrenează abilitățile de calcul rapid și cele de scris. Defapt, jocul are 5 părți: una dintre ele conține alfabetul, format din cuburi multicolore, pe o parte este o tabla de scris, iar pe a 3-a o socotitoare, pentru a învăța mai ușor numerele și calculele simple. Părțile laterale oferă jocuri de asociere, mai exact un labirint cu animale și unul cu forme geometrice. Nu doar că e realizat din lemn, fiind astfel și durabil, dar e un joc educativ potrivit atât pentru copii mai mici cât și pentru cei mai mari, și poate fi folosit și în echipă câte doi.

30920_1_ 3. Un joc din cultura japoneză practicat din vremuri îndepărtate sună interesant pentru oricine. Kendama este un joc plăcut și inovator care antrenează mintea și coordonarea întregului corp și mai ales a mâinilor. Jucăria este compusă dintr-o minge legată cu o sfoară de o bucată de lemn special sculptată pentru a prinde mingea în cupe de diferite dimensiuni. Jocul este unul îndrăgit nu doar de copii, ci și de adulți, astfel că la nivel mondial se organizează adevărate competiții Kendama. 36282

4. Ieșitul cu cortul sau construirea unui fort sunt jocuri adorate de fiecare copil. Tocmai de accea am ales să vă prezentăm și Cortul cu Bile Prințesa Sofia . Cortul este asemănător cu unul pentru jucării, are însă două laturi transparente care conțin și 2 ferestre pentru mai multă lumină și mai multă distracție. Se montează ușor și rapid, iar copiii se pot distra ore întregi în cortul lor, fiind potrivit chiar și pentru somnul de amiază.

33087 5. Măsuța de Activități cu 2 Scăunele este ideală pentru 1, 2 sau mai mulți copii, poate fi folosită de întreaga familie. Include spații speciale pentru creioane, culori și carioci și diverse forme pentru joaca la nisip sau cu plastelină. Măsuța are mai multe funcții și poate fi folosită atât în interior cât și în exterior, atunci când permite vremea, totodată este construită ca fiind dublă: partea de jos include 2 vase (se poate pune apă și nisip) pentru joaca în curte, iar partea de sus poate fi folosită pentru lecții, desenat sau pictat.

Indiferent de jucăria pe care o alegem sau de jocul pe care vrem să îl jucăm, cel mai important este ca timpul pe care îl petrecem cu copiii să fie unul de calitate, iar ei să fie fericiți la finalul zilei. Cu cât ne jucăm mai mult cu ei, cu atât vor învăța mai multe lucruri de la noi și îi vom ajuta să se dezvolte armonios.

More articles