Optiuni in alegerea jucariilor de exterior

Optiuni in alegerea jucariilor de exterior

Mar 08, 2010 Gabriela

Sezonul rece a trecut si, odata cu el, zilele in care copilul dumneavoastra s-a jucat in interiorul casei, intr-un spatiu limitat si inchis. E momentul acum sa profitati de primele raze calde de soare, oferindu-i copilului bucuria de a se reobisnui cu jocul in aer liber si surprinzandu-l cu amenajarea propriului sau univers ludic, chiar in curtea casei dumneavoastra!

Jucariile de exterior constituie o optiune din ce in ce mai utilizata de parinti ca si alternativa a spatiilor comune de joaca. Beneficiile unor astfel de amenajari sunt multiple: copilul va avea la indemana locul lui de joaca in orice moment si se va putea bucura de el in siguranta, fara a depasi perimetrul curtii iar, pe de alta parte, timpul de joaca al copilului poate fi mult crescut, deoarece nu mai implica disponibilitatea parintilor de a se deplasa zilnic pana la un spatiu de joaca comun.

Indiferent de tipul jucariei sau de producator, aveti garantia confectionarii acestora conform standardelor europene de siguranta, atat in ceea ce priveste materialele de fabricatie, cat si a sigurantei copilului atunci cand le foloseste.  Fie ca sunt confectionate din lemn sau din materiale plastice, toate aceste jucarii sunt astfel concepute incat sa impiedice ranirea accidentala a celor mici; colturile jucariilor sunt curbate, prevazute cu aparatori speciale si  finisaje netede, iar vopselele utilizate sunt netoxice, rezistente la razele solare, ploaie, incendii si schimbari de temperatura.

Daca spatiul exterior va permite, puteti opta pentru o gama variata de sisteme  complexe de joaca , ce includ spatii de escalada, tobogane, leagane, scari de acces si funii de catarat, toate acestea avand avantajul ca ofera copilului o mare varietate de activitati care sa-i capteze atentia si interesul timp indelungat.

Pentru cei mici ideale sunt jucariile gonflabile , atractive ca design si viu colorate, in interiorul carora copii pot sari si se pot rostogoli fara niciun pericol de a se rani. Fiind conectate in permanenta la un compresor de aer,  aceste jucarii sunt mobile si foarte usor de montat/demontat, un mare avantaj al lor fiind spatiul de depozitare extrem de restrans, in extrasezon.

Totodata, n-ar trebui sa lipseasca din spatiul de joaca al copiilor bazinul gonflabil , racoarea oferita de acesta in zilele caniculare fiind una din marile bucurii ale celor mici. Fiind usor de asamblat si avand preturi extrem de atractive, bazinele gonflabile pot constitui o solutie pentru buzunarul oricarui parinte ce doreste sa faca o surpriza copilului sau.

Ansamblurile de leagane si tobogane , carora le puteti alatura un balansoar , constituie o alta optiune de amenajarea a spatiului de joaca pentru copiii mici. Acestei categorii de jucarii de exterior producatorii i-au asociat o gama extrem de variata de accesorii, de la plase de catarat , pana la leagane individuale pentru bebelusi , masuta de picnic sau lada de nisip. Diferite variante de jucarii de exterior puteti gasi aici .

O trambulina elastica pentru sarituri , rezistenta la uzura intensa, va constitui intotdeauna un prilej de distractie pentru copiii de toate varstele si adulti deopotriva. Trambulina este prevazuta cu o perna de protectie circulara. Ca masura suplimentara de siguranta, este totusi recomandata prezenta unui adult care sa supravegheze sariturile acrobatice ale copilului dumneavoastra.

Pentru grupele de varsta mai mari, o alegere inspirata o constituie achizitionarea unui cos de basket mobil, reglabil pe inaltime si usor de transportat, copilul dumneavostra putandu-se astfel bucura de jocul in compania prietenilor sau a membrilor familiei in orice moment al zilei, fara a mai fi necesara deplasarea la un teren de sport special amenajat.

Un sfat in alegerea tipului potrivit de jucarie este ca aceasta sa stimuleze in cat mai mare masura abilitatile fizice ale copilului dumneavoastra, incurajandu-l constant sa faca miscare si sa fie cat mai activ. Totusi, nu suprasolicitati copilul si nu-i puneti siguranta in pericol, prin nerespectarea grupei de varsta recomandata de producator!

O categorie aparte de jucarii o constituie casutele pentru copii , in interiorul carora micutii isi pot  construi propriul univers.

Poate ca fetita dumneavostra isi doreste o casuta pentru picnic , unde sa poata juca rolul unei gazde primitoare pentru prietenele ei, sau baietelul dumneavostra viseaza la o casuta cu poarta de fotbal, cos de basket, fast-food si benzinarie . Sau poate ca doriti sa optati pentru un ansamblu din lemn masiv, o casuta cu ferestre, veranda, scara si tobogan , frumos colorata… nu aveti nevoie decat de un colt de gradina si de ajutorul copiilor, care vor fi mai mult decat fericiti sa participe la asamblarea unui spatiu de joaca numai al lor!

More articles