5 motive pentru care iubim iarna

5 motive pentru care iubim iarna

Jan 18, 2016 Florina

Poate că iarna ne-a dezamagit puțin la început, dar acum își ia revanșa cu vârf și îndesat. A apărut zăpada în majoritatea zonelor țării, iar la noi, la Cluj, orașul e acoperit de un strat alb care te îndeamnă să ieși la joacă, la plimbare. Iar pentru că ne place atât de mult această perioadă a anului, am găsit 5 motive pe care vrem să le împărtășim cu voi.

1. Iubim iarna pentru că ninge

Ceaiul cald sau cafeaua savurate apoape de geamul aburit au un farmec aparte atunci când ninge. Mirosul de zăpadă îl simțim din ușa casei, iar atunci când ieșim afară fulgii de nea acoperă totul în jurul nostru, chiar și pe noi. Ne transformăm în mici oameni de zăpadă și nu ne deranjează. Nu poți decât să te bucuri că e totul alb în jurul tău.

2. Iubim iarna pentru că e .. ca în vacanță

Știm, doar copiii au vacanță în perioada aceasta, dar vedem cu drag cum se bulgăresc în fața blocului și cum lasă urme de îngerași în zăpadă. Cum să nu fii fericit când găsești oameni de zăpadă peste tot în jurul tău? Acesta e rolul lor: oamenii de zăpadă aduc fericire și zâmbete.

3. Iubim iarna pentru că putem merge la săniuș în fiecare zi

Nu cred că e nimic mai frumos pe lume decât să petreci timpul alături de familie. Ieșitul cu sania în parc sau la cumpărături la magazinul din apropiere, sunt exemple perfecte. O jumătate de ora de plimbare înseamnă amintiri pentru o viață întreagă. Atunci când sania alunecă ușor pe zăpadă orice copil e fericit, iar frigul de afară nici nu mai contează.

4. Iubim iarna pentru că putem merge la schi

Pentru aceia dintre noi care așteaptă un an întreg să vină iarna pentru a merge pe pârtie, acum suntem mai mult decât entuziasmați. Am face orice pentru câteva ore de relaxare. Noroc că s-au deschis mai toate pârtiile și în timpul săptămânii, iar măcar o după-masă pe săptămână putem să ne-o petrecem acolo. Și când te gândești că tot mai mulți copii de 3-4 ani învață să schieze în acest an, îți e mai mare dragul să îl duci și pe cel mai mic membru al familiei să se obișnuiască pe pârtie.

5. Iubim iarna pentru că ne aduce aminte de copilărie

Deși e ultimul motiv, e poate cel mai important dintre toate. Iarna ne aduce aminte de copilărie, de momente frumoase alături de prieteni, de bulgăreala din parc, de ieșitul la zăpadă – orice ar fi însemnat asta, de scârțâitul zăpezii sub papuci.

La Cluj e frumos, e totul alb. Așa că hai să ne bucurăm de zăpadă și să fim măcar câteva zile din nou copii.
Voi de ce iubiți iarna?

More articles