Bestkids susține ShoeBox 2017! Participă și tu!

Nov 27, 2017 Alina Diana

Am să încep azi cu o povestioară, pe cât de frumoasă, pe atât de adevărată.

Era o zi rece de toamnă târzie. Alexandra se juca în casă cu o jucărie nouă, pe care tocmai a primit-o de la tatăl ei, o jucărie pe care și-a dorit-o mult. Tocmai își făcuse ordine la jucăriile vechi, le-a sortat,iar o parte le-a așezat frumos într-o cutiuță pe care a depozitat-o în beci. Îndemnată de mama ei, face asta aproape de fiecare dată când primește o jucărie nouă, pentru a-i face loc și ca să nu se umple casa de jucării. Jucăriile sunt păstrate pentru a fi donate sau pentru copiii ce o să vină la colindat. Astfel nu îi pare niciodată rău fetiței după jucării, știind ca un alt copil se va bucura de ele.

După un timp, plictisindu-se de joaca în casă, Alexandra a ieșit în curte cu părinții și sora mai micuță. Fiind o zi de ordine și curățenie, tatăl a scos la poarta casei un scaun de mașină pentru copii și un ghiozdan cu câteva lucrușoare, găsite în garaj și care nu mai erau de folos. În timp ce se dădea cu bicicleta prin curte, Alexandra a auzit un glas care o striga. Era o bunicuță cu nepoțica ei de 5 ani, care vroia să întrebe dacă poate lua lucrușoarele de la poartă. Alexandra și mama ei au aprobat, amintindu-și și de cutiuța cu jucării pe care tocmai le-a pregătit. Ochișorii fetiței de la poartă au început să sclipească și un zâmbet larg i-a cuprins întreaga față. O bucurie de nedescris se citea pe chipul ei. Alexandra a rămas foarte impresionată de cât de drăguță era acea fetiță și cât de fericită. A aflat de la bunica ei că o duceau destul de greu, stăteau șase persoane într-o singură cameră, iar fetița era bolnavă de epilepsie. Alexandra i-a oferit din suflet cutia cu jucării, spunându-i că o așteaptă și la colindat cu alte cadouri.

Toată după-masa aceea Alexandra a rămas cu gândul la acea fetită. Seara i-a mărturisit mamei că bucuria pe care a simțit-o când i-a oferit fetiței cutia ei cu jucării a fost mult mai mare ca și atunci când a primit ea jucăria cea nouă. “Mami, să dăruiești e mult mai frumos decât să primești!”

Se apropie Crăciunul! Mai este atât de puțin! Cea mai frumoasă sărbătoare a anului, care aduce atâta bucurie în sufletul copiilor, se apropie. Cu toții așteptăm cadourile de sub brăduț. Doar că în fiecare an există atât de mulți copii care nu primesc nici un cadou de Crăciun. Gândiți-vă o clipă cât de frumos este să dăruiești! Până la urmă asta înseamnă Crăciunul.

În final, vă invităm să participați și voi la un proiect foarte frumos, având șansa să aduceți fiecare un zâmbet pe fața copiilor de sărbători. De data aceasta însă, lucrușoarele pe care le puneți în cutiuță trebuie să fie noi. Cumpărați-le cu drag, ca și pentru propriul vostru copil. Nu uitati, toate trebuie să încapă într-o cutie de pantofi.

Ce este ShoeBox?

“Proiectul ShoeBox reprezintă o încercare minusculă de a face lumea un loc mai frumos. În fiecare an, în preajmă sărbătorilor de Crăciun, vrem să punem un zâmbet pe chipurile a zeci de mii de copii sărmani din orașele în care locuim. ShoeBox NU este Moș Crăciun, reni și alte ființe magice, ci este despre oameni care ajută alți oameni, despre altruism și compasiune.”

Mai multe detalii despre ShoeBox găsiți aici.

BestKids susține acest proiect frumos! Participă și tu!

More articles