Sarbatorim impreuna luna iubirii

Sarbatorim impreuna luna iubirii

Feb 10, 2016 Florina

Luna februarie e începutul unui lung șir de sărbători romantice. Valentine’s Day, Dragobete și ulterior Mărțișor și Ziua Femeii, toate sunt un prilej de a petrece alături de cei dragi momente frumoase. În luna februarie, sau luna iubirii cum ne place să o denumim, vă propunem să sărbătorim mai mult decât dragostea dintre doi oameni. În acest an ne propunem să ne îndreptăm atenția și către copii, să le arătăm și lor că dragostea trebuie împărtășită. Februarie s-a transformat în luna iubirii în mare parte datorită sărbătorilor comerciale pe care mulți dintre noi le sărbătorim, sau nu, dar în spatele cărora stau câteva adevăruri mai mult sau mai puțin cunoscute.

  • Sărbătoarea Valentine’s Day  este asociată cu Sfântul Valentin din Roma, care a fost trimis la închisoare pentru că oficia în secret căsătorii pentru soldați, într-o perioadă în care le era înterzis acest lucru
  • Se presupune că Valentin a fost probabil executat pe 14 Februarie
  • Prima atestare a zilei de 14 Februarie a fost în anul 498
  • Valentin dăruia tinerilor îndrăgostiți flori din grădina lui
  • Valentin este considerat patronul protector al îndrăgostiților
  • Imaginea asociată cu această sărbătoare este Cupidon, care este considerat Zeul Dragostei
  • Cupidon este fiul lui Jupiter și a lui Venus. Iar la naștere Venus l-a salvat de la moarte ascunzând-ul în pădure unde a învățat să folosească arcul
  • În epoca medievală, femeile consumau alimente considerate ”bizare” pentru a își visa viitorul soț
  • În România, sărbătoarea tradițională pentru îndrăgostiți este Dragobetele și se sărbătorește pe 24 Februarie
  • Se spune că păsările se căsătoresc în această zi
  • Iar fetele nemăritate își pun busuioc sub pernă pentru a își visa ursitul

Fie că alegem să credem în aceste superstiții și povești legate de sărbătorile iubirii, fie că nu, sunt un prilej potrivit să ne bucurăm măcar pentru câteva clipe alături de persoana iubită, de prieteni și de familie.

De ce să împărtășim iubirea și pentru copii?

În primul rând pentru că sunt cei mai importanți oameni din viața noastră, pentru că ne fac fiecare clipă mai frumoasă, pentru că nu putem sta supărați pe ei nici măcar o clipă. Pentru că sunt energici și fericiți și ne înmoaie sufletul cu vorbele lor simple, pentru că ne gândim nonstop la ei, dar cel mai important pentru că sunt ai noștri și nu am putea să trăim la fel fără ei. În această situație, putem face un singur lucru: să fim mai iubitori și mai darnici, să arătăm dragostea noastră celor dragi nouă, să le oferim mici cadouri ca simbol al iubirii. Fie că alegem o jucărie de pluș , o floare sau o cină romantică în oraș, un joc lego , o păpușă sau o mașinuță , orice lucru mărut poate să facă ziua celui iubit, mai frumoasă.

Sărbătorim împreună luna iubirii!

More articles