Cum te poti distra afara alaturi de copii?

Cum te poti distra afara alaturi de copii?

May 27, 2016 Florina

Vine vara bine-mi pare, în grădină am .. piscină!

Cam așa ar trebui să sune cântecelul adaptat zilelor noastre.  De ce ar trebui să ieșim cu copiii afară și ce putem face să nu ne plictisim? Poate că cel puțin odată ți-ai pus aceste întrebări. Atunci când te-ai plictisit de plimbatul prin parc sau prin oraș și nu știi ce să mai faceți, venim în ajutorul tău cu 6 idei de distracție afară alături de copii.

Știm că nu e simplu, că timpul este scurt și câteodată simțim că nu ne ajung orele din zi pentru a face tot ceea ce ne propunem. Dar nu trebuie să ne lăsăm bătuți. Astăzi venim în ajutorul vostru cu idei de distrație afară, că tot vine weekend-ul și putem să ne bucurăm și de vremea bună de afară. Așa că, te invităm să citești 6 idei de distracție:

1. Clasicul – scoatem toate jucăriile afară
Dacă avem un pic de curte afară, jucăriile ar trebuie să iasă și ele un pic la soare, să se mai bronzeze. Copiiilor le va plăcea la nebunie să se joace cu jucăria preferată afară, iar când iasă în fața blocului, să o arate și prietenilor lor. Dacă grija voastră este că se vor pierde piese sau jucării, puteți improviza cu o păturică pe iarbă, astfel că toate jucăriile vor avea locul lor special pe pătură. dragons-1047173_1920

2. Joacă-te cu zmeul sau bumerangul
La marginea orașului sau în parc, poți să te bucuri oricând de câteva ore de distracție cu bumerangul sau frizbee-ul . Ai nevoie doar de un partener de joacă. Cu un pic de creativitate poți inventa un joc pe cinste. Și ridicarea zmeului poate fi o variantă de distracție dacă reușești să prinzi un pic de vânt. Fie că e cu personajul preferat sau cu desene colorate, chiar și noi părinții vom fi încântați să alergăm puțin cu zmeul prin parc.

youth-706014_1920 3. Ne putem juca oricând cu mingea
Am crescut cu ideea că nu e bine să te joci în casă cu mingea, să nu spargem bibelourile. Acum avem însă alternativa: ne jucăm afară cu mingea. Fie că mergem pe regulile unui joc clasic, aruncatul mingii la coșul de basket sau la poartă, până la alergatul după minge viteză, rațele și vânătorii sau orice altceva ne mai trece prin cap, fie că ne jucăm noi cu cei mici, fie că ne uităm cum se joacă cu ceilalți copii, este un mod bun de a își face prieteni și de a se distra.

4. Orice implică joaca cu apă sau bălăcitul în piscină e o cheie spre succes
Dacă tot e cald afară, bălăcitul într-o piscină sau joaca cu apa este un mod perfect de a petrece o dupămasă în familie sau cu prietenii. Și pentru ca distracția să fie și mai mare, putem să combinăm jocurile. Un twister udat cu apă și săpun nu poate decât să sporească distracția.

5. Cu bicicleta pe afară
Să nu uităm de mișcare! O oră pe zi de mișcare afară este benefică pentru orice copil. Odată ce a coborât din cărucior, pentru a își dezvolta musculatura este indicată învățarea mersului pe bicicletă , fie ea și fără pedale sau cu roți ajutătoare. Chiar și trotineta sau tricicleta sunt alegeri potrivite pentru orice vârstă.

6. Seara poți oricând să experimentezi lumea înconjurătoare cu binoclul de buzunar sau cu un telescop
O dată cu lăsarea serii puteți privi împreună stelele cu un telescop perfect creat pentru un începător în ale astronomiei. Iar dacă cel mic e mai curios din fire, poate studia o zi întreagă lumea înconjurătoare cu un binoclu de buzunar sau cu alte jucării educative potrivite pentru vârsta lui.

Tot ce rămâne de făcut e să te instalezi într-un hamac în curte și să te bucuri de liniștea de afară, alături de o carte sau privind pe cei mici cum se distrează.

More articles