Idei de jocuri pe care le putem lua cu noi în călătorie

Idei de jocuri pe care le putem lua cu noi în călătorie

Aug 13, 2019 Alina Diana

Suntem în luna august, în mijlocul vacanței de vară, o lună în care multe grădinițe sunt închise. Cu toții ne dorim un concediu, dar am vrea și puțină relaxare. Vacanțele cu copiii pot fi o adevărată provocare dacă nu ne pregătim din timp. Indiferent că vom călători cu avionul sau cu mașina, este bine să ne gândim cum vom ocupa timpul celor mici, astfel încât să nu se plictisească nici pe drum, nici în vacanță, iar noi, părinții, să avem și momente de relaxare alături de cei mici. Pe lângă bagajele cu lucruri necesare, nu ar trebui să uităm să punem pentru cei mici jocuri și jucării care să îi țină ocupați și să garanteze distracția.

Drumurile cu mașina pot fi foarte lungi și obositoare, iar niște jocuri ne-ar prinde tare bine. Să nu uităm nici de siguranța copiilor, căci cel mai important lucru este să călătorească într-un scaun auto potrivit vârstei și cu centurile de siguranță puse. E important de asemenea să facem opriri dese, să ne hidratăm corespunzător și să dormim suficient. Ne putem juca împreună cu cei mici jocuri precum “Fazan”, „Continuă propoziția”, „Care vede primul un obiect” etc sau putem avea la noi diferite jocuri distractive. Este indicat să achiziționăm pentru călătoriile lungi cu mașina o măsuță suport , pe care să o fixăm pe scaunul auto, astfel încât copilul poate să coloreze sau să se joace cu diverse jocuri, să mănânce sau să bea.

Iată câteva idei de cărți și jocuri pe care am putea să le luăm cu noi în călătorii:
1. Cărți de colorat și creioane colorate – cei mici adoră să coloreze, de aceea poate fi o idee bună de a pune pe rum o carte de colorat și creioane


2. Cărți cu abțibilduri – cu aceste cărți poți învăța cuvinte sau numere, poți colora și lipi abțibilduri
3. Cărți de joc – sunt o idee bună dacă pe mașină călătoresc mai mulți copii sau dacă unul din părinți este dispus să se joace cu cel mic
4. Cub rubic- celebrul cub rubic poate ține un copil ocupat ore întregi


5. Puzzle magnetic sau din lemn – sunt mai ușor de dus în călătorii, pentru că piesele nu sunt foarte mici și nu se pierd ușor


6. Cărțile Water Magic – sunt ideale pentru călătorii, deoarece se pot refolosi de nenumărate ori. Conțin 6 imagini reutilizabile de colorat cu stiloul de apă.


7. Joc educativ X si Zero – Acest set din lemn este ideal în călătorii, datorită dimensiunilor mici ce îl fac ușor de transportat. Scopul acestui joc strategic este ca unul dintre jucători să reușească să obțină o linie, o diagonală sau o coloană marcată cu simbolul propriu ( X sau 0).
8. Cărți de joc Solo – Jocul Solo este cel mai popular joc de cărți din lume. Fiecare jucător primește câte 8 cărți de joc. Câștigă cel care rămâne primul fără cărți. Jocul devine distractiv datorită cărților de acțiune, ce asigură buna dispoziție.


9. Joc de potrivire Familia Ursuleților – Acest set din lemn îl încurajează pe micuțul tău să găsească ținuta ideală pentru fiecare ursuleț în parte și să creeze povești pe măsură ce se joacă. Cu acest joc se poate juca și singur, chiar dacă nu are frați. Jocul ajută la dezvoltarea imaginației.


10. Joc ”Ghici la ce mă gândesc” – Cu putere de concentrare și întrebări potrivite ghicește la ce ce gândește partenerul tău de joc (animale, oameni, vehicule, etc). Setul include 40 de cărți cu motive și 40 de cărți cu scenă de gândire.


11. Joc de logică Codebreaker – Este un joc ideal pentru întreaga familie, potrivit pentru călătorii. Scopul este să ghicești din 10 încercări care este combinația de 4 piese colorate a jucătorului adversar. Jocul este potrivit pentru 2 jucători.


12. Cuburi fermă – În acest set găsiți 16 cuburi din lemn solid, cu care se pot forma 6 puzzle-uri cu animale. Puzzle-urile pot fi așezate pe tăvița din lemn, astfel încât să nu se împrăștie.
13. Set cifre magnetice – Set educativ alcătuit din 64 de cifre și carduri magnetice cu desene, un marker, un burete și o cutie pentru păstrarea și transportul accesoriilor.


14. Joc clasic din lemn “Nu te supăra frate” – jocul copilăriei noastre este acum disponibil în varianta robustă din lemn, ideal de dus în călătorii. Fiecare jucător trebuie să își mute cei 4 pioni în jurul tablei de joc și să îi ducă în “casa” de aceeași culoare ca cea a pionilor. Primul jucător care ajunge cu piesele în casă câștigă.


15. Joc de pescuit magnetic – este un joc ideal pentru copii mai mici, o combinație de puzzle cu joc de pescuit. Piesele magnetice se potrivesc perfect în fiecare spațiu și pot fi pescuite cu undița foarte ușor.


16. Jucărie dexteritate – este de asemenea potrivită pentru copii cu vârste mici. Biluțele colorate îi atrag pe copii, iar jucăria ajută la dezvoltarea abilităților motorii.


17. Jucărie din lemn Kendama – un joc provenit din cultura japoneză, necesită mult exercițiu pentru a reuși mișcări perfecte și te poate ține ocupat ore întregi.


18. Jocuri de societate – deși poate fi dificil pentru copii să se joace pe mașină jocuri de societate, acestea sunt o idee foarte bună pentru serile din vacanțe petrecute în camera de hotel. Jocuri precum Monopoly , Activity sau Saboteur sunt întotdeauna binevenite în vacanțe.

Acestea sunt câteva idei care sperăm să vă ajute în călătoriile cu cei mici. Dacă ne pregătim din timp cu cele necesare, cu siguranță cei mici nu se vor plictisi și vor suporta mult mai ușor chiar și drumurile lungi.

More articles