Siguranta in casa

Siguranta in casa

Feb 19, 2016 Florina

Venirea primului copil pe lume este un moment de fericire și bucurie în orice familie. Ne place să fim pregătiți pentru când va intra bebelașul prima dată în casă, în pătuțul lui cel nou. Cu timpul învață să stea în funduleț, să umble în patru labe iar casa întreagă devine locul ideal de joacă. Pentru ca noul membru să se simtă bine și în siguranță în casă este nevoie să ne asigurăm că nu existe pericole în jurul lui. Chiar dacă de fiecare dată când vrea sa tragă de vreun cablu sau de ușa de la frigider, când vrea să testeze aragazul sau insistă să se urce pe un scaun prea mare pentru el, încercăm să îi explicăm de ce nu e bine, că se va lovi sau că se va arde, câteodată e bine să ne luăm și măsuri de precauție. Nu vom putea fi tot timpul cu ochii pe copii.

În primii ani de viață, copiii petrec cel mai mult timp în casă, astfel că dormitorul, baia și bucătăria se transformă într-un loc perfect pentru cercetare, pentru descoperiri și aventuri. De aceea, e important să îi oferim siguranță copilului. Pentru a verifica care ar putea fi pericolele la care ar putea fi supus bebele nostru, cel mai ușor este să ne coborâm la nivelul lui: să ne punem pe burtă și începem să cercetăm împrejurimile. Cuiele ieșite din lemn, șuruburile desfăcute și praful adunat prin colțurile camerei pot fi periculoase pentru un copil și trebuie înlăturate din calea acestuia. Cablurile sunt o fascinație pentru bebeluși mai ales în perioada în care le ies dințișorii, de aceea cel mai bine este să încercăm să le ascundem sau să le maschăm astfel încât să nu poată ajunge la ele. Iar pentru prize, cel mai bine e să folosim protecții speciale care îi împiedică să introducă obiecte în priză sau să le atingă cu degețelele.

Dacă cercetătorul nostru nu a descoperit încă, cu siguranță va descoperi curând că cel mai bun loc pentru o ascunzătoare este masa din casă. Încă joaca din jurul mesei poate deveni un pericol de accidentare dacă nu suntem atenți. De aceea, pentru a scăpa de grija loviturilor în colțurile mesei, apărătorile pentru colțuri sau chiar o bandă de protecție pentru margini și colțuri , sunt adevarate soluții pentru a proteja atât copiii cât și mobilierul.

Dacă există și scări în casă, urcatul și coborâtul lor vor intra cu suguranță în domeniul de interes al bebelușului. Pentru a evita o posibilă accidentare, recomandăm instalarea unei porți de siguranță care să împiedice accesul pe scări, iar dacă ne dorim ca bebelușul nostru să nu se plimbe prin toată casa, putem instala un țarc sau o barieră de securitate. Mai multe modele, cu diferite culori și dimensiuni, dar și din materiale diferite, puteți găsi aici .

Siguranța în bucătărie

Inevitabil bebele nostru ajunge și în bucătărie, un loc plin de surprize și curiozități pentru orice copil. Tacâmuri, vase de bucătărie, dulapuri și sertare, totul este nou pentru un copil, și e locul ideal unde să învețe să deschidă și să închidă uși. Dacă nu vrem ca toate vasele de bucătărie să ajungă pe jos sau mai grav, cel mic să se rănească din greșală cu vreo lingură sau furculiță, în cel mai rău caz cuțit, recomandăm folosirea sistemelor de siguranță pentru uși și dulapuri. Acestea își fac datoria cu succes, blocând ușile în fața copiilor. Există modele potrivite pentru mobilierul lucios sau laminat, mobilierul furniruit sau pe alte suprafețe lucioase, sticlă, oglindă.

Cablurile din bucătărie devin periculoase mai ales atunci când sunt conectate la priză, motiv pentru care sugerăm ca atunci când nu este folosit aparatul (filtrul de cafea, prăjitorul de pâine etc), acesta să fie scos din priză. Iar pentru a evita joaca la butoanele de la argaz, recomandăm un grilaj de protecție plită aragaz .

Siguranța în baie

De asemenea, baia este un loc al casei interesant pentru copii. Sticlele colorate sunt o plăcere pentru oricine și întotdeuna stârnesc curiozitatea, motiv pentru care ele nu trebuie lăsate la îndemâna celor mici. Nici medicamentele sau vitaminele nu trebuie lăsate la vedere. Copii nu le disting de bomboane, iar un medicament chiar și într-o cantitate mică, poate fi periculos pentru un copil. Se recomandă închiderea lor în dulăpioare, iar acestea să fie prinse cu sisteme de siguranță. Este bine însă să fim întotdeauna alături de bebeluș când este în baie, mai ales dacă acesta poate ajunge la robinet sau poate să intre în cadă. Iar pentru atunci când îi facem baie și e suficient de mare încât să stea în cadă, este recomandat folosirea unor suporți, scăunele sau covorașe antiderapante pentru a preveni riscul de alunecare.

Siguranța în camera copilului

Cel mai important element în camera copilului atunci când este bebeluș, este pătuțul. Acesta se poate transforma într-o piesă de mobilier periculoasă pentru cei mici. Ca măsură de siguranță, spațiul dintre barele pătuțului trebuie să fie suficient de mic astfel încât bebelușul să nu se poată strecura printre ele. Trebuie poziționat departe de perdele, cabluri sau draperii, pentru ca să nu ajungă cu mâna la ele, din pătuț. E de verificat și dacă pătuțul este lângă perete, dacă există un tablou sau un raft agățat, acesta sa fie fixat foarte bine, pentru a nu exista riscul accidentării. Tot legat de pătuț, salteaua trebuie să fie de aceași dimensiune cu pătuțul, altfel cel mic ar putea să își prindă piciorușul sau mânuța la pat.

Atunci când pătuțul nu mai este încăpător și are loc trecerea la un pat mai are, este bine să ne asigurăm că nu există șanse ca micuțul nostru să cadă din pat. Pentru a evita asemenea accidente există protecții și margini de siguranță care se atașează ușor de marginea patului, sunt pliabile și rabatabile și oferă protecție pe tot parcursul nopții.

Pentru a fi însă pregătiți indiferent de situațiile care pot să apară, puteți găsi o gamă largă de produse dedicate igienei și siguranței pe site-ul BestKi ds .

More articles