Sfaturi pentru părinți în alegerea jucăriilor

Sfaturi pentru părinți în alegerea jucăriilor

Dec 14, 2015 Florina

Când cumparați o jucărie pentru copilul dumneavoastră, cea mai mare dorință este ca acestuia să-i placă ceea ce ați ales. De obicei, această alegere este ușor de făcut: la urma urmei, dumneavoastră vă cunoașteți copilul mai bine decât oricine altcineva. Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de unele aspecte în momentul în care alegeți o jucărie. Sfaturile urmatoare vă vor fi utile în alegerea produsului potrivit: o jucarie care să nu prezinte pericol, care să fie placută și amuzantă pentru toți cei din casă.

Deși aveți un copil precoce, acordați mare atenție vârstei înscrise pe eticheta jucăriei. Chiar dacă este foarte inteligent, copilul dumneavoastră în vârstă de doi ani s-ar putea să nu reziste tentației de a băga jucăria în gură. Aveți în vedere și siguranța copilului, nu numai capacitatea sa mintală.

Un alt aspect important este acela de a cumpăra jucăria potrivită vârstei în cazul în care aveți copii de vârste diferite. Copilul de doisprezece ani se poate descurca foarte bine cu jucăriile mici – de exemplu, Lego sau alte jucării din aceeași gamă, care sunt mai complicate – însă cel de trei ani mai mult ca sigur nu va ști cum să le folosească. Luați în considerare acest aspect atunci când cumparați jucării pentru copilul mai mare și învățați-l cum să le păstreze, astfel încât acestea să nu ajungă în mâinile fratelui mai mic.

Un alt aspect legat de vârsta copilului dumneavoastră este etapa în care acesta a depășit vârsta la care să se joace cu jucării. La un moment dat, mulți copii încep să considere că jucăriile sunt pentru bebeluși – cu toate acestea, copii își doresc în continuare să se joace. Echipamentele de sport, articolele legate de artă, cum ar fi acuarele și lutul, precum și cele legate de știință, toate acestea îi încurajează pe copiii mai mari să se amuze și să învete lucruri noi.

Consultați-vă cu alți părinți asupra jucăriilor pe care doriți să le achiziționați. Puteți căuta pe internet site-uri avizate sau puteți vorbi cu parinții pe care îi cunoașteți: oricare dintre variante veți alege, veți afla informații utile despre jucării. Toate acestea vă pot ajuta să decideți dacă jucăria respectivă este potrivită, dacă va rezista în timp sau unde puteți găsi cele mai bune prețuri.

Căutați jucării care să fie distractive, dar, în același timp, și educative. De exemplu, jucăriile magnetice îi ajută pe copii să învețe, pastrându-le viu interesul. Este și cazul cărților de colorat şi al jocurilor de tip Lego.
IMPORTANT : Trebuie să fiți la zi cu ultimele noutăți înainte de a cumpara o jucărie care s-ar putea afla pe lista neagră a jucăriilor.

More articles