Unde ținem ziua de naștere a copilului. Idei de locații pentru petrecere

Unde ținem ziua de naștere a copilului. Idei de locații pentru petrecere

May 14, 2019 Alina Diana

Fiecare părinte își dorește ca propriul copil să fie sărbătorit, să se simtă răsfățat și iubit în această zi specială, care este ziua lui de naștere. De aceea părinții caută să le ofere copiilor petreceri cât mai frumoase și se întrec unii pe alții în idei și locații.

O petrecere reușită poate fi chiar acasă , dacă spațiul ne permite. Putem închiria un animator, un spațiu de joacă gonflabil, piscină cu bile sau alte jucării speciale pentru petrecere. De asemenea, putem cumpăra baloane cu heliu și alte accesorii, precum coifuri, fluiere, farfurii și pahare pentru petrecere de copii, tort, lumânări, tun de confetti etc. Aici contează foarte mult spațiul de care dispunem, dacă avem o curte sau nu, precum și bugetul pe care dorim să îl alocăm. În general părinții optează pentru petreceri acasă atunci când copilul este micuț și nu merge încă în colectivitate, deoarece și numărul invitaților este mai redus. Ideal ar fi dacă optăm pentru varianta acasă, să avem un animator care să se ocupe o oră-două dedicat de copii. Avantajul de a organiza o petrecere acasă este costul mai redus și faptul că invitații pot sta cât timp doresc și se simt bine. Ca dezavantaj ar putea fi dezordinea de după și timpul alocat servirii musafirilor cu băuturi și mâncare. De aceea unii părinți aleg să meargă la un restaurant . Sfatul meu ar fi să faceți o rezervare din timp la un restaurant care are și un spațiu special amenajat pentru copii. Ei se vor distra mult mai bine dacă nu sunt nevoiți să stea cuminți la masă.

Dacă copilul vrea să invite colegi de grădiniță sau de școală, spațiul locuinței poate să nu mai fie suficient. Dar, în ziua de azi, există foarte multe locuri special amenajate pentru petreceri de copii . Dacă bugetul ne permite, putem închiria o astfel de locație, unde copiii se vor bucura de animatori, de spațiu de joacă și de servirea mesei. O astfel de petrecere durează între 2 și 3 ore, iar părinții nu trebuie să își facă griji cu organizarea și deranjul de după.

Dacă vremea ne permite, o petrecere foarte reușită poate fi una în aer liber , fie acasă dacă dispunem de o curte, fie într-o locație special amenajată. Copiii se distrează mult mai bine în aer liber, deoarece nu se simt îngrădiți și pot face mișcare. O astfel de petrecere o putem face într-un parc . Este puțin mai greu cu transportul tuturor accesoriilor, a mâncării și băuturii, dar dacă este vreme frumoasă, copiii se pot bucura de un picnic în natură, pot alerga prin parc și pot utiliza toboganele și spațiile amenajate pentru copii. De asemenea, există parcuri unde copiii se pot da cu bicicletele , rolele , trotinetele sau skateboardul . Ca și inconvenient ar putea fi supravegherea copiilor de către părinți, deoarece suprafața unui parc este mare, iar copiii pot dispărea cu ușurință din raza vizuală a părinților. De aceea recomand ca astfel de petreceri să se facă pentru copii mai măricei, sau să se stabilească exact perimetrul în care copiii se pot juca. Putem organiza o zonă cu pături, hamace, scaune pliabile, sau putem căuta un restaurant sau o terasă în zona parcului unde să rezervăm câteva mese pentru invitați.

Tot în aer liber putem organiza o petrecere lângă o pădure . La fel ca și la parc, există dezavantajul dusului și adusului de lucruri, mâncare și băutură. Dar copiii se pot distra foarte bine cu un animator, sau putem organiza o vânătoare de comori în pădure, care cu siguranță îi va fascina pe cei mici.

La marginea marilor orașe există și alte variante de a petrece timpul în aer liber, cum ar fi parcurile de aventură și cățărări sau spațiile în care se joacă paintball (copiii trag unii în alții cu pistoale cu bile, iar la impact, acestea stropesc cu culoare). Majoritatea acestor locații organizează și petreceri pentru copii și dispun de o terasă sau un foișor unde se pot servi diverse gustări și băuturi. Astfel de petreceri sunt foarte dorite de copii, dar trebuie să ținem cont și de vreme, pentru că dacă plouă, s-ar putea să nu poată fi folosite traseele. Ca opțiune de interior ar fi petrecere la laser tag . Și acestea sunt în trend, iar copiii se pot distra împreună cu toți colegii de clasă.

Putem organiza petrecerea copilului și la o piscină , interioară sau exterioară, în funcție de vreme. Nici acest gen de petrecere nu este recomandată pentru copii foarte mici și chiar și cei mari trebuie în permanență supravegheați. Este o variantă destul de solicitantă pentru părinții care organizează, mai ales că mulți părinți își lasă copiii la petrecere și ei pleacă.

Alte variante mai deosebite de petrecere în aer liber ar putea fi la o fermă de animale , la călărie , la pescuit , sau iarna, la patinoar .

Dacă copiii sunt mai mari, peste 9-10 ani, putem să-i sărbătorim într-un mall , la shopping sau la film sau putem organiza o petrecere în pijamale cu câțiva prieteni apropiați. La modă sunt și petrecerile la discotecă pentru copii și karaoke , unde copiii dansează și cântă.

Pentru ca petrecerea copilului să fie una reușită, trebuie să ținem cont în primul rând de vârsta lui și să alegem activitățile cele mai potrivite pentru vârsta respectivă. Pentru ca cel mic să se bucure pe deplin de petrecerea sa, nu trebuie să uităm să îl implicăm și pe el în organizarea petrecerii, să alegem, ținând cont și de preferințele lui, invitații, tematica petrecerii, tortul etc. În fiecare an putem alege altceva, astfel încât copilul să simtă trecerea lui prin diferite etape, iar oferta bogată de locații din ziua de azi ne ajută să diversificăm și să facem această zi cu totul și cu totul specială pentru copilul nostru. Să nu uităm însă că cel mai important este sentimentul pe care îl transmitem, căldura și dragostea pe care copilul le primește.

La final o să las o listă cu câteva exemple de locații probate, care mie personal mi-au plăcut foarte mult. Recomadările sunt în județul Cluj:

spații de joacă: Prichindelul Vesel, Pahumi , Iulius Mall , Exploratoriul

restaurant cu loc de joacă: Casa Zânelor

parcuri: Baza sportiva Gheorgheni , Parcul Rozelor, Parcul Central

parcuri de aventură și cațărări: Adrenalin Park

fermă de animale: Moara de Vânt

în aer liber: 101Distractii Sălicea – organizează petreceri de copii în cort sau aer liber, paintball, vânătoare de comori în pădure, volei și multe alte distracții

la pescuit: lacul Micești

More articles