6 idei de amenajare a camerei copiilor

6 idei de amenajare a camerei copiilor

Apr 04, 2017 Florina

Cum amenajam camera copilului? Cat de important este sa ne gandim la toate aspectele? Ce optiuni avem? Care sunt elementele esentiale? Pare dificil si un consumator de timp. Venim insa in ajutorul parintilor cu sugestii si posibilitati pentru a face cele mai bune alegeri.

Amenajarea camerei copiilor este intotdeauna o provocare. Inca din prima zi acasa, nou nascutii trebuie sa se simta confortabil in patutul pentru bebelusi. Mobila pentru bebelusi trebuie adaptata dimensiunilor si nevoilor copiilor, pentru a putea ajunge usor si rapid la jucarii. Orienteaza-te din timp și pentru un pat pentru copii, sa fie cat mai confortabil. Ei cresc repede si nevoile lor se schimba atat de repede incat trebuie sa fi pregatit din timp.

Patutul pentru copii e esential in primele luni, desi probabil acesta va fi instalat in camera parintilor pentru a fi aproape de ei. Nevoile lor sunt mari, mai ales pe timpul noptii. Insa pe cum trece timpul si cel mic incepe sa isi castige independenta, are nevoie de un spatiu al lui. Nimic nu completeaza mai bine camera unui copil decat un pat pentru copii, pe masura. Variantele sunt multiple. Alege un pat copii cu un design special care ofera odihna perfecta in timpul somnului. De la patuturi de copii decorate cu eroi din desene animate pana la patuturi complexe, cu masuta si ladita pentru depozitare pe marginea laterala, dar si margini protectoare.

Fiecare dintre aceste elemente pot aduce un plus de siguranta pentru copii, dar si incantare. Laditele pot fi utilizate pentru depozitarea jucariilor, hainelor de pat, dar si a hainelor extrasezon, iar marginea protectoare ii asigura un plus de siguranta pe timpul noptii, micsorand riscul de a cadea din pat.

Atunci cand vine vorba de amenajarea si decorarea camerei pentru copii nimic nu este mai special si mai de impact decat un tapet pentru copii foarte bine ales. Oferim o multitudine de stickere si tapete pentru camera in culori magice, cu personaje indragite din desene animate, cu animale si multe alte modele. Niciodata peretii camerei copiilor nu vor arata mai bine decat imbracati in tapete colorate.
Sugestia insa este sa fie folosit in acest scop doar unul dintre pereti. Va aduce un stop de culoare si bucurie, pastrand totodata eleganta si simplitatea in design-ul camerei.

Odata cu cresterea in varsta, copiii au nevoie de un spatiu de joaca potrivit pentru ei. Covorasele pentru copii sunt ideale in asemenea situatii. Fie ca e din spuma si bucati de puzzle care pot fi mutate aproape de pragul camerei sau langa pat pentru atenuarea unor eventuale cazaturi, fie ca sunt aranjate astfel incat sa delimiteze spatiul pentru toate jucariile aruncate pe jos. Astfel putem invata literele, numerele sau ne putem juca alaturi de personajele preferate cu masinutele din dotare sau cu papusile mult adorate.

Copiii au multe jucarii, masinute, jucarii de plus, piese lego, figurine, papusi, dar le aduni pe cele cu care nu se mai joaca?

Cutiile pentru depozitarea jucariilor sunt o solutie atunci cand amenajezi camera. Cutiile de depozitare sunt multifunctionale, confectionate din materiale usoare, captusite si frumos decorate. Poti alege o cutie de jucarii pe placul tau: din lemn, plastic, pal sau materiale textile, prevazute cu capac, sertare, organizatoare sau manere laterale pentru transport.

Fotolii, mese si scaune . In lumea copiilor totul este pe masura lor. Inclusiv mobilierul. Si ce poate fi mai simpatic decat un scaun perfect pentru copii sau un fotoliu colorat si personalizat cu figurine sau cu eroi din desene animate?
Copiii vor adora sa se joace si sa se aseze confortabil pe scaunele de copii. Fotoliile pentru copii pot fi extensibile, gonflabile sau modelate dupa forma dorita, sunt moi si sigure pentru cei mici si confectionate din materiale placute la atingere. Scaunele pentru copii pot fi folosite atat pentru exterior, cat si pentru interior. Dat fiind faptul ca sunt confectionate din material plastic sunt usoare si confortabile, recomandate de fiecare dintre noi.

Activitatile pentru dezvoltarea creativitatii celor mici, desenatul si coloratul, pictatul si toate activitatile pentru dezvoltarea motricitatii sunt mult mai usor de realizat la o masuta. Cea din bucatarie e utila, insa o masa pe masura celor mici e mult mai potrivita. Birourile pentru copii au un design modern si pot fi folosite ca si masute de scris, utile pentru depozitarea jucariilor, au scaunele incluse si vin intr-o gama larga de culori si modele. Micutii se vor bucura folosind birourile pentru copii deoarece multe masute de scris au incluse hartie, sevalete, saculeti si buzunarase pentru depozitarea creioanelor, pensulelor si a altor materiale adorate de micii artisti.

More articles