Sisteme de purtare. Cum le alegem si care ni se potriveste cel mai bine?

Sisteme de purtare. Cum le alegem si care ni se potriveste cel mai bine?

Mar 29, 2017 Florina

Sentimentul de siguranta si protectie il oferim copilului nostru prin strangerea la piept, prin contact direct. Cu un marsupiu bebe ergonomic putem sa ii oferim copilului siguranta necesara pentru dezvoltarea lui. Cum le alegem? Care ni se potriveste cel mai bine? De la ce varsta? Care e cel mai bun?

Atunci cand cautam un port bebe pentru nou nascuti e recomandat sa fim atenti la urmatoarele trei aspecte:

1. Suportul pentru cap
2. Sustinerea spatelui
3. Sustinerea soldurilor si a picioarelor – pozita naturala M – pozitie ortopedic corecta

Dintre cele mai recomandate sisteme de purtare, am creat o lista de variante potrivite unele chiar de la nastere, care ofera suport bebelusului si care sunt comode si pentru purtator. E de retinut insa ca nu toate sistemele sunt potrivite pentru toti bebelusii si recomandarea mamicilor este sa le testati inainte de a le cumpara. Lista noastra de sisteme de purtare contine informatii esentiale in alegerea celui mai potrivit, cat si elementele care le caracterizeaza.

Cele mai potrivite sisteme de purtare

Marsupiu Toddler Wrap Conversion Organic

Materialul marsupiului este potrivit atat pentru vara, cat si pentru iarna.
Puntea odata reglata, se fixeaza foarte bine cu ajutorul unui velcro, pentru ca pozitia broscuta a copilului sa fie perfect mentinuta in timpul purtarii.
Bretelele de umar sunt late si sunt captusite pentru ca purtarea sa fie comoda chiar si pentru copiii mai mari.

Marea noutate consta in faptul ca acest marsupiu are puntea reglabila, facand sezutul potrivit atat pentru copilasi mici, cat si pentru copiii mai mari . Mai multe detalii despre marsupiu puteti gasi aici .

Marsupiu Standard Organic

Elemente de noutate fata de versiunea anterioara: gluga este complet detasabila cu sistem de prindere cu capse, o extensie pentru siguranta si inchiderea este pe lateral .

Zonele picioruselor si manutelor copilului sunt protejate prin captuseli suplimentare pentru confortul sporit al copilului.
Centura din talie este solida, cu spuma de inalta calitate si asigura confort maxim pentru purtator, chiar si in conditiile purtarii unui copil greu. Poate fi folosit pentru copii de la 4 saptamani pana la 4-5 ani. Detalii se gasesc aici .

Sistem De Purtare Mei Tai Classic

Sistemul este unul confortabil care iti permite sa-ti porti bebelusul in fata, pe sold sau in spate. Sistemul inovativ Mei Tai Classic de la BYKAY este recomandat de la nastere pana la varsta de 4 ani.

Este unul complet si sigur de purtat, permitandu-ti sa iti tii copilul aproape de tine intr-un mod confortabil si sigur.
Mei Tai Classic este recomandat de la nastere pana la varsta de 4 ani (3.5Kg – 18Kg). Vezi aici detalii.

Sistem De Purtare SSC Classic

Acest Sistem este unul foarte popular in randul taticilor activi care vor doar sa aseze bebelusul in marsupiu si sa plece. Marsupiul SSC CLASSIC este foarte usor de folosit, este creat cu stil si este la moda astfel incat sa satisfaca orice exigente!

Inca din prima zi de viata si pana la trei luni, poate fi purtat in pozitie fetala sau de broscuta, cu picioarele in interiorul marsupiului. Dupa trei luni, cand soldurile sunt mai dezvoltate, poate fi purtat cu picioarele in afara sistemul de purtare.

Panoul frontal de sustinere a copilului este amplu astfel incat sa poata acoperi corespunzator spatele copilului.

Sistemul reglabil pentru acoperirea capului, asigura un mediu confortabil pentru somnul sau alaptatul copilului. Mai multe detalii insa se gasesc aici .

Marsupiu Ergonomic Organic

Insertul pentru nou-nascut face purtatul practic si comod inca din primele zile de viata. Baza lata permite pozitionarea copilului cu picioarele in M, asa cum e sanatos si confortabil.

Manduca creaste odata cu cel mic – pentru ca e atat de versatila, va poate fi alaturi ani de zile si nu trebuie schimbata. Cantareste doar 680g si incape cam in orice rucsac sau geanta. Este recomandat pentru bebelusi si copii de la 3.5kg la 20kg, iar informatii si detalii se gasesc aici

Confort pentru tine

Sistemele de purtare, marsupiile si toate modelele existente pe piata au rolul de a-ti oferi tie, mamico, mai mult confort in perioada dificila a primilor ani de viata ai copilului tau. Apropierea de copil este un element esential in dezvoltarea lui in primele luni si caldura corpului mamei il va linisti si ii va oferi sentimentul de protectie si siguranta. Partea si mai frumoasa din a iti purta bebele e cea in care ai mainile libere, libere pentru a strange lucruri din casa, a gati daca e necesar, a muta obiecte dintr-un loc in altul, si toate tinand-ul pe bebe in brate.

Ce inseamna confortul?

– sistem de prindere pe sold
– greutate redusa
– material placut la atingere
– bretele late pe umeri
– diferite pozitii de purtare (fata, spate si pe sold)

Sursa foto pixabay

More articles