E vremea vehiculelor de exterior! (I)

E vremea vehiculelor de exterior! (I)

Mar 16, 2016 Gabriela

Generație după generație, copiii au fost fascinați de plimbările cu bicicleta, tricicleta sau trotineta, aceste jucării de exterior fiind nelipsite din “arsenalul” de joacă al oricărui copil. Trăim însă, într-o eră a vitezei și tehnologizării… prin urmare nu e de mirare că micuții noștri își doresc acum să se joace imitând comportamentul celor mari, să șofeze mașini în miniatură, să aibă propria lor motocicletă, să urce și să coboare mici obstacole pe propriul atv, să controleze volanul unui mini-vehicul de exterior, în locul clasicului ghidon de bicicletă.

Odată cu dezvoltarea pieței de produse pentru copii, această categorie aparte de jucării a cunoscut o adevarată explozie, în prezent oferta de vehicule pentru cei mici fiind extrem de variată: de la clasicele biciclete și triciclete, până la mașinuțe, motociclete, jeep-uri, atv-uri, tractorașe și alte utilaje, cu pedale sau cu acumulatori, special concepute pentru baieței și fetițe deopotrivă.

Vehiculele cu pedale

Vehiculele cu pedale prezintă avantajul de a antrena copilul în desfășurarea unei activități fizice, în timpul manevrării jucăriei. Dotate cu volan și roți mobile, din cauciuc sau plastic, acestea sunt extrem de ușor de manevrat, oferind copilului o excelentă modalitate de a-și antrena musculatura picioarelor, pedalând, în timp ce se distrează efectuând diverse activități.

36086 Acest tip de vehicule cu pedale se recomandă cu precădere copiilor de vârste mici, datorită caracteristicilor speciale de fabricație: materiale plastice moi și colțuri rotunjite, care protejează copilul în timpul manevrării, înălțime joasă de la sol și o bună stabilitate pe roți, care împiedică răsturnarea și accidentarea micuțului dumneavoastră.

Pentru copii cu vârsta începând de la 2 ani, sunt recomandate tractoarele cu remorcă , în diverse modele și culori. Roțile vehiculelor sunt controlate de volan, iar pedalele sunt ușor manevrabile, existând totodată și opțiunea de utilizare în sistem  freewheels, prin blocarea pedalelor în timp ce roțile se mișcă, recomandată de exemplu în timpul tractării, pentru a proteja piciorușele copilului.

Remorca atașată va oferi copilului posibilitatea de a transporta diverse obiecte, antrenându-l în a inventa diferite tipuri de joc, iar manevrarea tractorului cu ajutorul volanului și deplasarea prin pedalare îl vor ajuta să își dezvolte echilibrul. 11779

Atv-urile cu pedale sunt recomandate, de asemenea, copiilor cu vârste între 3 și 7 ani, fiind o alternativă a
tractorașelor cu remorcă pentru micuții sportivi, amatori de a depăși obstacole. Spre deosebire de tractoare, atv-urile au dimensiuni mai mici, fiind mai ușor de transportat și depozitat atunci când copilul nu le folosește.

Micilor piloți de raliuri le puteți oferi un cart cu pedale , recomandat copiilor cu vârste de peste 4 ani. Având o structură metalică solidă și roți gonflabile, din cauciuc, carturile sunt prevăzute cu frână de mână și scaun reglabil pe mai multe poziții, facilitând manevrarea lor atât în direcția de mers înainte, cât și înapoi. Deoarece au elemente constructive specifice “mașinilor de curse”, se recomandă utilizarea carturilor în spații special amenajate, asfaltate corespunzător, pentru a proteja copilul în timpul deplasării și pentru o bună funcționalitate a acestora.

Vehiculele acționate cu picioarele

24950 O nouă modă în acest an este și Exavatorul rotativ recomandat pentru copii cu vârsta între 2 și 5 ani. Acesta conține o cupă de excavare articulată, complet operațională și se poate roti la 360 de grade. Datorită celor 8 roți rezistente oferă stabilitate și poate fi folosit cu ușurință de către copii.


Motocicleta
este extrem de practică atât în spații deschise, cât și în interiorul casei, având dimensiuni reduse. Roțile late asigură echilibru și stabilitate, copilul împingându-se cu piciorușele pentru a se deplasa înainte sau înnpoi, în funcție de preferințe. Și există și modele pentru fetițe, viitoare motocicliste.

Vehiculele acționate cu picioarele sunt recomandate cu precădere copiilor care încă nu au învățat să pedaleze, putând fi folosite, sub supraveghere, concomitent cu primii lor pași.

More articles