Citim impreuna

Citim impreuna

Feb 16, 2017 Florina

Dati-le copiilor sansa sa descopere placerea lecturii prin achizitionarea de carti pentru copii. Carti de colorat sau carti de povesti – la fel de bune si educative pentru prichindeii dornici de lectura. Cartile le ofera copiilor numeroase aventuri cu eroi faimosi, le ofera ocazia de a vizita lumi necunoscute.

Pentru a putea intelege aceasta lume, avem nevoie sa citim. Pentru a putea invata, avem nevoie sa citim. Pentru a ne dezvolta imaginatia, avem nevoie sa citim. Pentru a inventa cele mai creative idei si proiecte, avem nevoie sa citim. In fiecare zi citim sute de cuvinte, pe bloguri sau in carti si reviste pe diferite subiecte si teme.

Rolul copiilor e sa se joace, vor avea timp mai tarziu sa citeasca si sa se mentina informati. Permite-ne sa iti spunem ca nu e chiar adevarat. Copiii ar trebui sa citeasca si sa li se citeasca. De ce?

1. Pentru imbunatatirea vocabularului

Chiar daca sunt mici cand incepem sa le citim sau deja au invatat singuri sa citeasca, acest lucru le imbunatateste vocabularul si ii ajute sa se exprime. Invata cuvinte noi, iar daca inca nu vorbeste, in orice clipa te va surprinde cu zeci de cuvinte pe care le-a auzit de la tine, in fiecare seara.

2. Pentru dezvoltarea abilitatilor cognitive si a imaginatiei

Procesul mental prin care se realizeaza cunoasterea, si care se dezvolta si prin citit,  ajuta la dezvoltarea intuitiei, a perceptiei si a creativitatii.

3. Pentru ca atunci cand citesti lucruri interesante si amuzante, inveti lucruri noi

Cititul unei carti te duce intr-o alta dimensiune. Te transformi si devi unul dintre personaje. Sau inveti, chiar si copil fiind, despre istorie, arta si cultura, despre tehnologie sau stiinta, exact pe intelesul tau.

Ti-ai gasit pasiunea? Despre ce ai vrea sa citesti?

4. Pentru ca ajuta la scris

Stii sa citesti? Atunci stii sa scrii. Dintr-o data, dupa o vacanta cu multe carti citite ”Soarele era pe cer” se transforma mult mai usor in ”Soarele de un galben auriu stralucea pe cer si incalzea pamantul cu razele lui”. O diferenta mica am zice, dar defapt foarte importanta.

5. Ajuta la dezvoltarea caracterului si la admirarea unor personaje din carti

Fiecare dintre noi ne alegem modele in viata. Atunci cand suntem mici primele modele sunt parintii. Si personajele preferate din cartile pentru copii. Fie ca ne place Scufita Rosie pentru curajul ei de a se aventura in padure si lucrurile invatate in drumul ei sau Harry Potter pentru cum reuseste sa lupte impotriva fortelor malefice, pentru comportamentul fata de prietenii lui, cartile au aceasta capacitate de a ne face sa admiram cate un personaj pentru ceea ce face si sa ne dorim sa pornim si noi intr-o asemenea aventura.

Sa citim impreuna

De ce e bine sa ii citesti toddlerului sau copiilor cu varsta intre 2 si 5 ani?

Atunci cand ne dedicam timpul pentru a le citi copiilor, pe langa toate beneficiile legate de imbogatirea limbajului, a caracterului sau a imaginatiei, cream o relatie mai puternica cu copilul nostru. Seara, cand te asezi in pat cu o carte, dupa o zi lunga de aventuri si descoperiri, va veti aminti cu drag de momentele frumoase in care va tineati in brate, cand ii ofereai toata dragostea ta – asa cum faci de altfel si acum.

Copiii nu au insa intotdeauna rabdarea necesara pentru a asculta o poveste. Cu timpul si dupa cateva exercitii, si mai ales daca e vorba despre o poveste foarte interesanta, micii aventurieri vor descoperi ca e o plecere sa asculti sau sa citesti o carte. Le dezvolti astfel puterea de concentrare si rabdarea, cat si rata de memorare. Pana la urma sunt abilitati esentiale in viata pe care le vor descoperi inca de mici.

Ne place si noua sa citim, si sa fim foarte sinceri, am citi in fiecare zi cate putin aici in birou. De aceasta data insa, am pregatit o surpriza. De Ziua Internationala a Cititului Impreuna va oferim in dar 15% reducere la toate cartile din gama carti pentru copii, carti de colorat si carti de citit de catre parinti.

Oferta este valabila doar in data de 16.02.2017

More articles