Halloween – ce simbolizează și cum ne costumăm

Halloween – ce simbolizează și cum ne costumăm

Oct 17, 2019 Alina Diana

Halloween este o sărbătoare anuală, celebrată pe data de 31 octombrie. Are la origini festivalul celtic Samhain din antichitate, când oamenii aveau lumini si purtau costume, pentru a înlătura spiritele rele. Festivalul Samhain sărbătorește sfârșitul „jumătății luminoase” a anului și începutul „jumătății întunecate”. În secolul al 8-lea papa Gregory III a stabilit data de 1 Noiembrie ca zi a tuturor sfinților, încorporând câteva din tradițiile festivalului celtic. Seara dinainte de 1 Noiembrie era cunoscută ca “All Hallows Even” (noaptea dinainte de ziua tuturor sfinților), care a devenit „Halloween”. Papa Ioan al VIII-lea a decretat ziua de 1 Noiembrie ca Zi a morților.

Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezintă “Lanterna lui Jack”. Cu ocazia acestei sărbători copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?). În alte țări Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.

Deși luna plină de Halloween apare în multe filme horror sau în spatele unei vrăjitoare ce zboară pe mătură, fenomenul e destul de rar. Următoarea lună plină de Halloween va avea loc în 2020, iar ultimele două au fost în 2001, respectiv 1955.

Cele două culori asociate cu Halloween-ul sunt negru și portocaliu. Portocaliul reprezintă recoltele toamnei, iar negru este un simbol al morții și al întunericului.

Deși este vehiculată ideea ca această sărbătoare are origini păgâne, copiii se bucură de petrecerile de Halloween, de dulciurile primite, precum și de costumele pe care le poartă în această zi.

Haideți să vedem ce costume putem alege în acest an pentru petrecerea de Halloween!

1. Costum de vrăjitoare : este cel mai folosit costum de Halloween pentru fetițe. Cu o pălărie neagră adecvată și o măturică, plus rochița neagră, fetița ta va arăta ca o micuță vrăjitoare.

2. Costum de vampiriță : este un costum ce se poate purta în seara de Halloween. Rochița catifelată de vampiriță gotică cu guler înalt și mâneci lungi vor crea un efect spectaculos.

3. Costum Dovleac fetițe : dacă dorești un costum simpatic pentru fetița ta, alege acest costum de dovleac cu rochiță.

4. Costum de fantomă : sunt costume atât pentru băieți cât și pentru fetițe foarte des folosite la petrecerile de Halloween.

5. Costum de magician : acest costum se poate folosi și la petrecerea de Halloween, dar este potrivit și pentru jocuri de rol.

6. Costum de diavoliță : un costum foarte potrivit pentru seara de Halloween.

7. Costum de zombi : nici zombi nu pot lipsi de la petrecerea de Halloween, de aceea aceste costume pot fi perfecte pentru băieți.

8. Costum Dracula : este un costum potrivit pentru băieți, conține vesta roșie, pelerina neagră și gulerul alb cu cruce.

9. Costum de schelet : salopeta de schelet cu glugă și imprimeu poate fi un costum potrivit pentru Halloween.

10. Costum de clovn înfricoșător : cu bluza lui sfâșiată și părul roșu ca focul, acest clovn înfricoșător va stârni țipetele tuturor.

Indiferent ce costum vor alege, copiii se vor distra cu siguranță în această seară de Halloween. Dacă nu dorim un costum înfricoșător, putem opta pentru costume de zâne sau prințese, Spiderman sau alți eroi de poveste.

Între 21 și 30 octombrie BestKids oferă reduceri la costume și măști. Vă dorim o zi de Halloween plină de mister și voie bună!

More articles