Maraton Apuseni – un festival pentru întreaga familie

Maraton Apuseni – un festival pentru întreaga familie

Jun 13, 2019 Alina Diana

Odată cu sosirea primăverii încep să înflorească la noi în țară o serie de evenimente drăguțe, la care putem petrece timp de calitate în familie, alături de copiii noștri. În data de 25 mai 2019, Clubul Alpin Roman Secția Universitară Cluj în parteneriat cu Clubul Sportiv Alpin Universitar a organizat, în stațiunea Muntele Băișorii din județul Cluj, ediția a 9-a a festivalului Maraton Apuseni. Acesta este un festival eco-friendly pentru întreaga familie, la care ne bucurăm de peisaje pitorești și trasee pentru toate gusturile.

Anul acesta la Maraton Apuseni au participat 1911 alergători amatori și profesioniști la cele 5 probe de concurs: ultramaraton (73,6 km), maraton (43,7 km), semimaraton (21,1 km), crosul Telenav de 7 km și cursa familiei (3.2 km) și aproximativ 1000 de susținători, în ciuda avertismentelor de vreme instabilă.

Fiind un festival eco-friendly, în cadrul acestuia s-au colectat selectiv 40 de kg de sticle din plastic (aproximativ 2000 buc), 110 kg de carton și 10 kg de doze de aluminiu (aproximativ 800 buc). Astfel s-au eliminat paharele de plastic de la marea majoritate a punctelor de hidratare, s-au creat spații adecvate pentru colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor și s-au folosit marcaje reutilizabile pentru trasee.

După alergare, concurenții și susținătorii lor au fost invitați în crama pensiunii Skiland unde au rulat filme de munte oferite de TMF Transylvania Mountain Festival: Solo Base, From Turzii with Love, Revamp – canyoning adventures, Evolution of Dreams, msg Maraton Apuseni 2018 Official Movie.

De asemenea au existat zone de relaxare și cea dedicată copiilor unde animatorii au organizat jocuri, treasure hunt, pictură pe față și un atelier creativ de modelaj.

În cadrul acestui festival, Bestkids a avut onoarea de a participa în calitate de sponsor și de a oferi 24 de premii, împărțite pe categorii de vârstă, pentru fetițele și băieții care au participat alături de părinții lor la proba FAMILY de la Maraton Apuseni. Peste 200 de familii au fost înscrise în această competiție. Traseul probei Family a avut o lungime de 3,2 km, iar startul s-a dat la Pensiunea Skiland, altitudine 1390 m.

Ediția aniversară cu numărul 10 a festivalului Maraton Apuseni este programată pentru data de 23 mai 2020 și va fi lansată în cadrul Salon Ultra Trail UTMB, unde va fi prima competiție românească cu o prezență în cadrul celebrului eveniment.

Vă așteptăm cu drag la anul și vă prezentăm câteva poze de la eveniment.

More articles