Premergătorul – ne poate ajuta sau nu este recomandat?

Folosirea premergătorului este un subiect foarte dezbătut, mulți părinți fiind împotriva unui astfel de accesoriu. Alți părinți consideră că premergătorul este de un real ajutor, atunci când te afli singur cu copilul și ai avea nevoie de 5-10 minute să pregătești masa, să speli hainele etc.

În unele țări premergătorul a fost interzis datorită accidentelor petrecute în el. În România, premergătorul este acceptat și chiar folosit pe scară largă. În ultimii ani, medicii au început să aibă reticențe în recomandarea lui, datorită, în principal, folosirii incorecte de către părinți.

Cum folosim corect premergătorul?

Important este ca atunci când folosim premergătorul să nu lăsăm copilul nesupravegheat, pentru că ar putea să cadă sau să tragă diverse obiecte pe el. De asemenea nu este recomandat să îl uităm cu orele în premergător, 10-15 minute fiind suficiente pentru a-l distra. Dacă îl folosim cum trebuie, premergătorul ar putea fi un real ajutor pentru părinți. În reprize scurte și în permanență supravegheat, un premergător de calitate ar putea asigura câteva minute de distracție copilului și puțin timp pentru a face câteva treburi casnice. Copilul nu trebuie așezat în premergător decât atunci când stă bine în șezut și are dorința de a merge în picioare. Mare atenție și la scări, premergătorul trebuie folosit doar pe suprafețe drepte, fără acces la scări. De asemenea, să nu uităm că prin oferirea acestui accesoriu, oferim copilului și libertate de mișcare. Ar fi indicat să ptotejăm colțurile meselor sau piesele de mobilier ascuțite, precum și prizele. Mare atenție la rafturile cu diverse medicamente sau substanțe periculoase, să nu se afle la îndemâna copilului. Cel mai indicat ar fi să folosim premergătorul doar într-un spațiu special amenajat pentru copil.

Premergătoarele nu ajută copilul să meargă mai repede. S-a demonstrat că ele nu au o influență asupra dezvoltării motorii a bebelușului. Unii copii ar putea chiar să meargă mai anevoios dacă folosesc premergătorul, deoarece devin mai “leneși”, pentru că le este mai comod așa.

Ca să alegem un premergător de calitate, ar fi recomandat să urmărim câteva aspecte:

 • premergătorul să fie stabil, să nu se răstoarne ușor
 • să dispună de centuri de siguranță
 • scaunul să fie reglabil pe verticală, ca să îl putem ajusta înălțimii copilului
 • husa să fie dintr-un material de calitate, astfel încât copilul să nu transpire, și detașabilă, pentru a o putea spăla ușor
 • greutatea suportată de premergător să fie cât mai mare
 • optați pentru premergătoare cu un sistem special de reducere a vitezei, montat pe roți
 • să aibă marginea de cauciuc, pentru atenuarea șocurilor
 • roți de calitate, dacă se poate din cauciuc sau silicon

O alternativă mai sigură ar putea fi premergătoarele fixe. Copiii se pot bucura de jucăriile de pe ele și pot face diverse activități, legănare sau rotire, fără a se deplasa din locul unde îi lăsăm. De asemenea putem opta pentru modele multifuncţionale, ce pot fi folosite atât ca și premergător, cât și ca leagăn, maşinuţă de împins şi centru de activități.

În perioada 7-13 octombrie la BestKids va fi săptămâna premergătoarelor. Dacă considerați că un astfel de produs vă poate fi de ajutor, vă invităm să alegeți un produs de calitate și să profitați de reducerile oferite la premergătoare.

 

 • Premergator Cabrio Cangaroo 2 in 1, Pret: 390,16 lei
  on February 25, 2023 at 3:22 pm

  Este prevazut cu 4 roti rezistente si stabile si 6 dispozitive de blocare din silicon de tip „margine de scara” care nu permit inaintarea premergatorului daca una sau mai multe roti pierd contactul cu solul. Rotile din fata sunt pivotante la 360 de grade.

 • Premergator Cangaroo 2 in 1 cu Functie de Balansoar Prixy Albastru, Pret: 329,00 lei
  on February 25, 2023 at 3:22 pm

  Cutie muzicala cu jucarii care isi schimba pozitia, creata pentru a-l distra pe micut, pentru a-i atrage atentia si a mentine interesul sau pentru mult timp. Cele 4 roti se rotesc la 360 de grade.

 • Premergator si Balansoar Lorelli EB W1224CE, Pret: 437,00 lei
  on February 25, 2023 at 3:22 pm

  Inaltimea reglabila in 3 trepte, in functie de inaltimea copilului. Latime scaun reglabila pe 2 pozitii, mai aproape sau mai departe de panoul cu jucarii.Baza premergatorului este ampla si stabila, pentru un plus de confort si siguranta si este prevazuta cu covoras.

 • Premergator si Balansoar Lorelli School 2018, Pret: 418,00 lei
  on February 25, 2023 at 3:22 pm

  Reglabil pe inaltime, in functie de inaltimea copilului.Baza premergatorului este ampla si stabila, pentru un plus de confort si siguranta, si este prevazuta cu covoras.

 • Premergator TOYZ Footsie 2 in 1, Pret: 339,00 lei
  on February 25, 2023 at 3:22 pm

  Bord educational: contine o serie de surprize in asteptarea micului explorator: zornaitoare, lumini si butoane.Corecta pozitionare a spatelui: datorita scaunului conturat si spatarului rigid.Ajustare confortabila a inaltimii scaunului la inaltimea copilului: asigura contactul corespunzator intre picioarele copilului si sol.

 • Premergator TOYZ 3 in 1 Hip Hop, Pret: 519,00 lei
  on February 25, 2023 at 3:22 pm

  Panou educational, o serie de surprize il asteapta pe micul explorator: inele gingivale, butoane si multe alte elemente miscatoare.

 • Premergator Coccolle cu Centru de Activitati Arlo Albastru, Pret: 468,68 lei
  on February 25, 2023 at 3:22 pm

  Coccolle Arlo este un centru de activitati care ii va capta atentia bebelusului in timp ce va invata sa mearga. Premergatorul este un produs inovativ prevazut cu un sezut rotativ iar centrul de activitati se afla pe ambele parti ale produsului.

 • Premergator SteppTOYZ, Pret: 389,00 lei
  on February 25, 2023 at 3:22 pm

  Rotile din fata pivotante permit deplasarea si manevrarea usoara. Protectii cauciucate pentru praguri, previn trecerea peste praguri sau chiar caderea accidentala pe scari. Produs robust, structura solida si materiale de inalta calitate.

 • Premergator New Classic Toys cu Activitati, Pret: 305,41 lei
  on February 25, 2023 at 3:22 pm

  Premergatorul contine multiple activitati care ii ajuta pe copii sa recunoasca formele, animalele, culorile si de asemenea pot invata sa numere.

 • Premergator Lorelli W1224CE, Pret: 371,00 lei
  on February 25, 2023 at 3:22 pm

  Este dotat cu jucarie distractiva. Premergatorul este ajustabil pe inaltime in 3 pozitii. Dotat cu 4 roti oferindu-i copilului o mai buna siguranta. Prevazut cu 4 picioare laterale de siguranta pentru evitarea caderii pe scari.

Written by Alina Diana
Mulți afirmă ca în viața mea totul se invârte în jurul copiilor. Și nu greșesc prea mult. Lucrez la un site cu produse pentru copii si sunt mămica a două fetițe minunate, dornică de a învața în permanență lucruri noi despre copii. Așadar aș vrea să împărtășesc cu voi frumoasa experiență de a fi părinte, să învățăm împreună și să venim și în ajutorul viitorilor părinți.